El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Turull: “La parcialitat de Llarena ens ho posa fàcil per anar tots a una”
  • CA

 

El conseller empresonat Jordi Turull ha assegurat, en una entrevista amb Xavier Graset des de la presó de Lledoners, que “la parcialitat de Llarena” ho posa “fàcil per a anar tots a una” tant per “desmuntar tècnicament” les acusacions “del tot infundades” com per “denunciar i desemmascarar l’Estat per les innumerables vulneracions de les garanties, els drets i les llibertats fonamentals”. Turull afirma que afronta la petició de penes per part de la fiscalia “amb molta serenor i fortalesa interior” i afegeix que després del “relat inventat” en la seva querella que busca “un escarment a costa del que sigui” ja no els sorprendrà res. “Per això mirem d’abstreure’ns de tantes i tantes especulacions, moltes d’elles interessades”, apunta.

 

Turull, que davant del jutge Llarena ha defensar ser un pres polític, assenyala en l’entrevista que després de veure “els successius motius de denegació de llibertat” ja no sap si son “més uns presos polítics o uns ostatges polítics de l’Estat”. Ho justifica, explica perquè “no ens deixen en llibertat per l’actuació d’altres persones i no de les pròpies, i, per si fos poc, retiren les euroordres cap a persones acusades pels mateixos delictes”.

 

Sobre la defensa, Turull ha manifestat que per part dels advocats serà tècnica per tal de “desmuntar la insolvència i la parcialitat d ela instrucció”. Per part dels presos polítics, es reivindicarà allò que van defensar i fer políticament, “que és del tot noble, pacífic, legítim i democràtic”. “Hi anirem amb el cap ben alt i la dignitat i les conviccions intactes, i conscients que en aquest judici hi ha en joc quin llegat de justícia, de democràcia, de drets i llibertats volem que quedi”, afegeix.

 

Respecte a la pèrdua de la majoria independentista al Parlament amb l’afer de la delegació de vot, Turull defensa la postura de JxCAT per tal de “no blanquejar ni participar en la intromissió d’un jutge que fa i desfà el que vol amb el reglament”. Amb tot, però, assegura que a JxCAT “respectem i vam demanar respecte pels que ho veien d’una altra manera” i agrega que “la majoria independentista existeix i existirà políticament perquè així ho han dit els ciutadans a les urnes”.

 

Pel que fa a l’escenari polític que deixarà la sentència, Turull diu que “si no hi ha absolució serà políticament un autèntic bumerang democràtic vers aquells que es pensen que, amb una sentència d’escarment a costa del que sigui, acabaran amb l’independentisme”.

 

Turull dubta  amés que el PSOE vulgui el suport de l’independentisme perquè, segons diu, “a hores d’ara des del govern de l’Estat no es pot fer menys i el poc que es fa, pitjor”.

 

Finalment, el conseller opina sobre la Crida Nacional, que ha de ser “una eina política excepcional per a un moment polític nacionalment determinant per assolir i culminar allò que vam començar l’1-O”. Turull que aquest és un moment que “requereix el màxim d’unitat des de la màxima transversalitat” i creu que no hi ha cap problema amb la coexistència de la Crida i el PDeCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa