El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics estripen el carnet del PDeCAT
  • CA

El conseller de la Presidència del Govern Puigdemont, Jordi Turull, empresonat a Lledoners, també s’ha donat de baixa del PDeCAT. I tal i com ha pogut saber El Món, els consellers Josep Rull i Joaquim Forn comunicaran formalment demà dimarts al president del partit la seva baixa, quan puguin fer entrega de la carta a la persona que la pugui adreçar. 

Turull, Forn, Rull i Lluís Puig, aquest últim des de l’exili, van ser els impulsors d’un document de presos i exiliats del partit qe demanaven, com a membres legítims de la comissió negociadora amb Junts i la Crida -així ho van decidir els associats- que es confluís cap a un projecte comú liderat per Puigdemont, i en el termini de sis mesos, es decidís si el PDeCAT es dissolia. La proposta va ser tombada per la direcció de Bonvehí -tot i el vot favorable de 8 dels 23 membres que hi havia aleshores-, i els presos i exiliats van retirar el document per no generar més tensió, Amb tot, l’olla ja bullia. 

La baixa de Jordi Turull, Carles Puigdemont, Lluís Puig i altres figures rellevants del partit arriba en un moment de desbandada general de càrrecs,electes i militants del PDeCAT que migren cap a JxCAT. Una guerra oberta entre les dues formacions, més concretament entre la direcció del PDeCAT que sobreviu i que aposta per un pacte amb el PNC de Marta Pascal, de tall conservador i catalanista, i els lideratges de JxCAT, que aposten per mantenir el camí de l’1-O. El detonant de la desbandada d’associats, tant de base com amb càrrecs o un pes polític potent, ha estat la demanda judicial del PDeCAT contra Junts per les sigles. 

Per altra banda, la majoria dels diputats de JxCat al Parlament que tenien carnet del PDeCAT han decidit donar-se de baixa del partit de David Bonvehí. Tots els parlamentaris menys el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, i el responsable de l’àrea de pensament, estudis i àmbits temàtics, Lluís Font, han estripat el carnet. Els diputats i diputades argumenten que JxCat és ara el “millor instrument” per aconseguir la independència i “per seguir treballant pel benestar, el progrés i la llibertat” de la ciutadania, sota el lideratge de Carles Puigdemont. El president i eurodiputat de JxCat i els consellers Damià Calvet, Miquel Buch, Meritxell Budó i Jordi Puigneró també han anunciat avui que s’han donat de baixa del partit.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa