Jordi Sànchez demana permisos al Suprem per poder participar en actes de campanya

També sol·licita poder concedir entrevistes des de la presó durant el període electoral i tenir accés a internet
El president de l'ANC, Jordi SÃ nchez
El president de l'ANC, Jordi Sànchez | Europa Press

La defensa de l'expresident de l'ANC i número 2 per Barcelona de JxCat, Jordi Sànchez, ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que autoritzi permisos per al seu client perquè pugui participar en actes de campanya de la seva candidatura, custodiat "si fos necessari" per forces de seguretat de l'Estat. En un escrit al que ha tingut accés l'ACN, l'advocat Jordi Pina també demana que Sànchez pugui atendre mitjans de comunicació des de la presó durant el període electoral i que tingui accés a internet "en un horari ampli" que li possibiliti la intervenció en la campanya. La defensa creu que la seva assistència a actes permetrà al jutge comprovar que la voluntat de Sànchez "de defensar les seves idees per les vies pacífiques i constitucionals és veritable i real".


 

L'advocat de Sànchez considera que aquest ha de poder intervenir en la campanya "en condicions de màxima igualtat possible amb la resta de candidats" i cita, entre d'altres, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. Pina també assenyala "la conveniència de garantir que, per la seva pròpia credibilitat tant interna com internacional, aquest procés electoral pugui tenir lloc amb la màxima normalitat possible, fet que exigeix que els diversos candidats puguin fer arribar, en peu d'igualtat, el seu programa als ciutadans catalans". Així, sol·licita permisos per tal que Sànchez pugui participar en actes de campanya, inclosos als debats electorals organitzats per mitjans de comunicació als quals sigui convidat. El lletrat afegeix que, si cal, Sànchez sigui custodiat per forces de seguretat de l'Estat. A més, s'ha compromès a lliurar "amb la major brevetat possible" una relació dels actes a què el número 2 de JxCat es proposa acudir perquè la seva assistència "pugui ser individualment autoritzada".
 


En el mateix escrit, s'assegura que l'assistència de Sànchez a aquests actes permetrà comprovar al magistrat la voluntat del seu client de "defensar les seves idees per les vies pacífiques i constitucionals", un fet que "difícilment tindrà l'oportunitat d'acreditar si durant tot el període electoral es manté privat de llibertat". A més dels permisos, la defensa també ha sol·licitat que Sànchez pugui concedir entrevistes a mitjans de comunicació durant el període electoral des de dins de la presó, i que tingui accés a internet en un horari ampli que li possibiliti intervenir en campanya i donar a conèixer les propostes de la seva candidatura a través de les xarxes socials. L'advocat de Sànchez considera que aquestes peticions són "absolutament conformes al principi de proporcionalitat" i, de fet, afegeix al text que davant "l'improbable" cas que aquestes siguin denegades, sol·licita a la sala penal del Suprem que plantegi una qüestió perjudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Pina recorda que el Suprem està "obligat" a sotmetre aquesta qüestió perjudicial al tribunal europeu.

Comentaris
Presos polítics a caspanya Caspanya el cul del món i la vergonya d,europa
El pastor de los borregos, bajándose los pantalones.
De pena.
Consol
Endavant i amb el cap ben alt Demostrem com es aquest estat q tan s'omple la boca amb la Constitucio i fa el q li dona la gana. Q nomes es un estat q no respecta res i a ningu. Q nomes vol el q a ell l'interessa i no deixara res d'em peu. Pero nosaltres farem tot el q calgui per retornar-nos el nostre Govern i les nostres Institucions Gracies per tot el q esteu fen i resistirem amb tots vosaltres. Anins i ENDAVANT REPUBLICA CATALANA.

envia el comentari