Jordi Sànchez: "Les decisions del TC ja no ens vinculen, ens declarem insubmisos"

El president de l’ANC s’ha adreçat al Govern i al Parlament per garantir-los que “no us deixarem sols”
Turull, Puigdemont i Jordi Sànchez | El Món

"A tots aquells que ens voldrien tancats, confinats a les nostres cases avui les hem donat una altra lliçó de civisme i democràcia, i ja en van sis. La setena ser`s l’1-O. Hem guanyat novament el carrer, desafiant les amenaces i la por, i ho hem fet amb la nostra bona manera de fer. Amb aquesta actitud no poden ni jutges, ni fiscals ni guàrdies civils", ha dit el president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant la seva intervenció a la plaça de Catalunya. Sànchez, que ha agraït al Govern i al Parlament el seu compromís i els ha garantit que "no fareu el camí sols", s'ha adreçat a l'Estat per explicar-li què ha passat aquesta setmana a Catalunya: "La nova legalitat catalana és l’única que reconeixem de cara al referèndum, i les possibles decisions del TC ja no ens vinculen. La nostra llei és la del Parlament i la nostra obediència és al del Govern", ha reblat. 


 

I encara ha anat més enllà per explicar que "els centenars de milers de persones que avui han desbordat la ciutat, hem guanyat la legitimitat per continuar. Avui ens hem de declarar insubmisos a tots els tribunals i lleis que només busquen preservar la indivisibilitat de la seva pàtria. La nostra llei creu en el poble i la democràcia". I en aquest sentit, ha fet una crida als partits catalans que ara rebutgen el referèndum i el consideren il·legal: "La democràcia ha estat sempre al costat de les urnes. Arrimadas, Iceta, Albiol Coscubiela, no us amagueu darrera del soroll parlamentari, escolteu el poble de Catalunya, us demanem que mantingueu la possibilitat que el poble de Catalunya voti l’1d’octubre", ha dit. Una darrera intervenció que no ha generat camp mena d'entusiasme entre el públic. 


Jordi Sànchez s’ha adreçat en castellà als “espanyols demòcrates” per agrair-los el seu suport, i els ha demanat que no permetin que l’Estat trepitgi els seus drets, com han fet a Catalunya. "Si no ho rebutgeu, demà poden venir a les vostres impremtes, a Sevilla, a Saragossa, on sigui". I ja en clau d'humor, s'ha adreçat a la Guàrdia Civil per donar-los una pista sobre on són les paperetes: "Els de l'ANC sabem on són les paperetes, i ho sabem del cert. Escolteu bé, aneu l’1-O a qualsevol col·legi electoral i trobareu totes les urnes i les paperetes!", ha clamat. 

 

Per la seva banda, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha denunciat que l'Estat està tornant a temps del franquisme, però ha deixat clar que els més de 700 ajuntaments que ja han donat suport al Govern "no cauran en l'estratègia de la por. Ens volen fer por. I sí, tenim por, a decebre els ciutadans i ciutadanes que ens han demanat massivament poder votar", ha dit Lloveras, que ha remarcat que l'obligació d'un polític "és escoltar, i no farem cas de les cartes amenaçadores de l'Estat". 


 

I una crida directa a Ada Colau, protagonista involuntària de la manifestació, tot i que no hi ha assistit: “Alcaldes i alcaldesses, no s’hi val continuar dubtant, ara és el moment d’implicar-se per la democràcia, com han fet la majoria d’ajuntaments del país. Escolteu la gent”, ha dit la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras.
Comentaris
Això no esta be
S'ha de dir, el puto franquisme no ha desaparegut se l'ha de castigar junt als col·laboracionistes que el donan suport.
Esteve Guàrdia Mas
Encara els queda rehabilitar el Tribunal del Santo Oficio (La Inquisición). El problema serà que les fogueres malmeten i pol.lucionen l'aire i l'olor de carn cremada és desagrsdsble...????
Francesc Fabre
Sense voler menystenir la valentia d'aquesta decisió, no la comparteixo. El TC no és competent per decidir sobre un tema d'autodeterminació. Ho són els tribunals i els organismes internacionals. Les prohibicions, anul·lacions i suspensions del TC en aquestes matèries són simplement nul·les. No ens hem de declarar insubmisos sinó 'no concernits'. No és un problema de desobediència sinó de prohibicions o ordres imposades per qui no pot. El referèndum pot estar prohibit i suspès, però no és il·legal
frande santscesc
es el mes pur estil fascista de sempre, quest estat mai ha estat i será democrata, el que va en contra ells esel seu enemic.
sixtus
Els manifestants de l'onze de setembre son el poble de Catalunya? Pensava que erem molts mes.... Deu ser una manipulació més dels feixistes de l'INE i els seus censos manipulats.

envia el comentari