El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez: “Costa entendre com al cap d’un any de l’1-O és tan difícil mantenir-nos units”
  • CA

 

L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha cridat a l’unitat del soberanisme en una carta escrita des de la presó de Lledoners, en la qual ha afirmat: “Certament, a vegades costa entendre com al cap d’un any de l’1 d’octubre és tan difícil mantenir-nos units, com aleshores ho vam estar, per guanyar els nous reptes que tenim plantejats”. En la missiva, difosa aquest dimecres per la Crida Nacional, ha animat a participar al Congrés constituent del 26 de gener d’aquest moviment polític impulsat per Carles Puigdemont. “Us alerto de les veus que des de dins i fora del sobiranisme es deixaran sentir els propers dies per desacreditar la fundació de la Crida Nacional. Us animo a no caure en cap parany i menys encara en cap polèmica estèril”, ha observat.

 

“La unitat és una paraula molt utilitzada però escassament practicada”, ha reflexionat, i ha defensat que la Crida persegueix sumar i agrupar dins de l’independentisme demòcrata, a més de reconèixer que rep moltes cartes que expressen impotència davant el que perceben com una dificultat per compartir un horitzó conjunt entre les diverses realitats polítiques. En la carta, signada el 31 de desembre de 2018, Sànchez assegura que encara “amb optimisme i molta força” el 2019, a poques setmanes de l’inici del judici que el manté a la presó des de fa gairebé 15 mesos.

 

Nova xarxa de mobilització

 

“La Crida aconseguirà plenitud només en la mesura que aquesta unitat d’acció des del sobiranisme democràtic es vagi concretant”, ha assegurat, mentre que ha recordat que s’han inscrit més de 15.000 persones com a fundadors del moviment, entre els quals hi ha presos polítics o exiliats. Ha assegurat que el Congrés constituent és una aposta de present per a una futura república i que ha de fer-se des de la generositat, aspirant a grans fites: “Us encoratjo a participar-hi sense por, a sumar-vos-hi generosament i a teixir arreu del país una nova xarxa de mobilització cívica i actuació política que ens ajudi” a seguir sumant per avançar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa