Pujol reapareix i diu que va demanar el concert econòmic durant la Transició

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va tornar a aparèixer aquest dimecres per parlar en públic. Ho va fer en un acte organitzat pel diari Ara en el qual hi van participar l’actual conseller d’Economia, Jaume Giró, i tres dels seus predecessors: Antoni Castells, Andreu Mas-Colell i Oriol Junqueras. Tot i que ell no participava com a ponent, va intervenir per matisar unes paraules de Castells sobre el concert econòmic. L’exconseller va assegurar que el conseller basc Pedro Luis Uriarte li havia dit que Catalunya havia rebutjat el concert econòmic.

Pujol va explicar que durant la Transició es va reunir amb el llavors president del govern espanyol, Adolfo Suárez, i amb els ministres Joaquín Garrigues Walker i el general Gutiérrez Mellado, per demanar-los el concert econòmic per a Catalunya. Va assegurar que el govern espanyol es va negar a concedir-lo a Catalunya perquè l’economia catalana és massa important per a l’Estat espanyol i que això ho “desequilibraria tot“.

Quan l’exconseller Castells va explicar el que li havia dit Pedro Luis Uriarte, Pujol es va veure obligat a intervenir: “Perdonin. No assisteixo a actes públics i menys hi parlo, però això ho he viscut directament, sóc el que en sap més”. L’expresident va lamentar que “s’ha remenat molt tendenciosament aquest tema“, i va dir que des de la Moncloa li van dir que la característica específica de l’estatut basc seria el concert i la del català, la llengua.

L’expresident també va dir que mentre es negociava l’Estatut de Sau, el seu partit també va proposat el concert econòmic com a model de finançament a Catalunta, però tota la resta de formacions catalanes, segons ell, s’hi van oposar. Pujol va explicar que només quatre dels presents, tres de Convergència i un d’Esquerra, hi van votar a favor i “tota la resta en contra”.

Comentaris

  fat boy Novembre 11, 2021 | 11:14
  Au, vinga va.
  Pujol ja no té credibilitat Novembre 11, 2021 | 11:26
  Capo di Famiglia, va renunciar al cupo a canvi d'impunitat per robar a mans plenes! O el que és igual, va vendre Catalunya i els catalans per obtenir un benefici pecuniari particular.
   Ricard Novembre 11, 2021 | 14:08
   El que diu s'haurà de demostrar, no?
    pel Ricard Novembre 11, 2021 | 17:26
    Ja ho va demostrar ell, revordes a la comisió quan parlava de les branques i els nius?
     Ricard Novembre 11, 2021 | 19:06
     En democràcia els judicis són als jutjats.
  Gonzalo Novembre 11, 2021 | 11:55
  Este defraudador miente las que habla. Así se entiende que saliese reeligido una y otra vez como presidente de la comunidad autónoma catalana. El enano, que sabe mentir a la perfección, y los borreguitos, que se lo creen todo.
  Poca transparència Novembre 11, 2021 | 14:09
  Podríeu explicar quines gestions i quines negociacions vau fer? Justificar-se amb una votació que era segur que sortiria que no, és fer trampa.
  Ricard Novembre 11, 2021 | 14:12
  Hipòtesi absolutament creïble. Els bascos la immersió mai la van voler. I els castellans no podien finançar el seu (que no nostre) Estat sense confiscar recursos als catalans, tal i com han fet des de fa segles. I els catalans som uns ximples, que ho acceptem tot submíssament, com ara mateix la ocupació i confiscació de béns que fan els castellans.
   Si noi, Novembre 11, 2021 | 17:37
   Saps que'ls reis son els papàs?
    Ricard Novembre 11, 2021 | 19:05
    Sé qui són els malparits.
  Erc, sempre robant Novembre 11, 2021 | 15:46
  Pujol es l'unic politic que ha perdut diners amb la politica. Jun1ueras s'ha forrat com un ferrovial, quin MAFIA
   Os presento al nostrat Sonat! Novembre 11, 2021 | 17:31
   Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats
  Pujol, mentider fins a la mort... Novembre 11, 2021 | 17:25
  Ara ens ho diu? No ho va dir a les memòries, ens l'hem de creure? A un corrupte?

Nou comentari