El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuixart: “El 3 d’octubre l’Estat pensava que ho podíem tot”
  • CA

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet aquest dimarts un recull de valoracions sobre la tardor del 2017. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que “el 3 d’octubre” d’aquell any, en l’aturada general que es va fer dos dies després del referèndum, l’Estat espanyol “pensava que ho podíem tot“. El líder de l’entitat independentista ha lamentat que en aquell moment “teníem molt poder, però no el vam saber convertir en força“.

Segons Jordi Cuixart, i tal i com ha assegurat als micròfons de l’emissora pública catalana, cal que l’independentisme “es formi, es prepari i s’empoderi” per tal de fer una “passa endavant en la lluita no violenta”. “Només així serem capaços de tombar el mur de l’Estat“, ha afegit. Preguntat per “quan ho tornarem a fer”, Jordi Cuixart ha afirmat que això pot anar “tan per llarg com la voluntat que ha tingut sempre el poble de Catalunya per autogovernar-se”.

Per altra banda, Jordi Cuixart ha reconegut que calen “nous lideratges” en el moviment independentista; tant per demostrar que no és un moviment “messiànic” com per poder posar cares noves dins del moviment i demostrar que hi ha “transversalitat i intergeneracionalitat”. “Si no fos així, no aguantaríem tants anys“, ha afegit durant la seva entrevista a l’estudi principal de Catalunya Ràdio.

Així mateix, ha assegurat que aquest moviment encara està mobilitzat, però ha afegit que ja no fa falta sumar més persones a la causa independentista, sinó tenir més “determinació”. En aquest sentit, ha afirmat que a la tardor del 2017 va faltar determinació. “No podem posar el límit de la presó a l’Estat“, ha dit Jordi Cuixart. “Si no ho té molt fàcil: ens tanca a la presó i ho té molt fàcil. Un dels aprenentatges d’aquests anys és que aquest no pot ser un límit”, ha afegit el president d’Òmnium.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: “El 3 d’octubre l’Estat pensava que ho podíem tot” a novembre 16, 2021 | 11:55
    “El 3 d’octubre l’Estat pensava que ho podíem tot” novembre 16, 2021 | 11:55
    Així és! Però no comptavam que aquí teniam al capdevant a un batxiller foll gens honorable ni preparat que va trigar setmanes a donar el resultat, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. S'ha carregat una oportunitat que passa cada 300 anys i ha deixat penjats a mots catalans mentre ell viu a un palauet a Waterloo i li ha quedat una pensió vitalicia que ja la voldriem molts per no fer res de bó...
  2. Icona del comentari de: Fins els nassos de que ens donin lliçonetes a novembre 16, 2021 | 15:29
    Fins els nassos de que ens donin lliçonetes novembre 16, 2021 | 15:29
    Si, efectivament el 3 O qui van fallar van ser els politics, només anaven de poker i per això mateix ens van vendre. Suposo que en Cuixart quan parla del que hagués hagut d'estar i hauria de ser, el que "hem de treballar" suposo que anirà dirigit als politics perquè la gent no vam fallar MAI. Només en una cosa, en fer massa cas les ordred d'anar a casa d'ell i en Sanchez, de l'Anc o D'Omnium, aquí si que varem fallar perquè ens els vam creure a tots i a sobre hem d'aguantar que TOTS ells ens donin lliçons al poble. Angúnia em feu
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 17, 2021 | 20:09
    Gonzalo novembre 17, 2021 | 20:09
    Y os comisteis un mojón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa