Cuixart: “El problema actual és l’obediència civil”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest dissabte que l’independentisme “passi a l’acció” a través de la “desobediència civil i la lluita no violenta. “El problema actual és l’obediència civil“, ha dit el líder de l’entitat, a més d’insistir que ara cal reforçar el poder col·lectiu de l’independentisme i avançar cap a l’emancipació del país. Cuixart ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la inauguració de la primera jornada de l’Escola de Formació Guillem Agulló a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a Barcelona, sobre la no violència i l’activisme social i polític.

Cuixart ha carregat contra “l’obediència civil” que a dia d’avui considera que impera dins l’independentisme, per la qual cosa ha reivindicat la desobediència civil davant d’aquelles situacions o lleis que són injustes. També ha assenyalat que aquesta lluita no violenta que defensa “no és passiva o inactiva, sinó una lluita propositiva, una acció que demana compromís i capacitat de sacrifici” per part del moviment, ha explicat. El president d’Òmnium també ha assenyalat que el referèndum de l’1 d’octubre va ser “un dels actes de desobediència civil més grans de la història de l’Europa occidental dels darrers 50 o 60 anys, i el més important de la història contemporània dels països catalans”.

Segons Cuixart, amb aquesta primera jornada de l’escola s’està “passant a l’acció” des del principi de la “la lluita no violenta, que no és passiva ni inactiva, sinó propositiva“. L’Escola de Formació Guillem Agulló està impulsada per Òmnium Cultural, i compta amb el suport de diverses entitats juvenils polítiques, sindicals i socials. Té l’objectiu de ser un espai d’aprenentatge teòric i pràctic per a “l’enfortiment democràtic” i “la defensa i l’exercici dels drets civils i polítics”. Per al president de l’entitat, aquesta escola és una eina que té l’objectiu de “guanyar maduresa política“. “Per tornar-ho a fer i fer-ho millor és imprescindible fer-ho junts”, ha afegit.

Comentaris

  Gran idea Cuixart Novembre 20, 2021 | 15:57
  La societat civil catalana ha de desobeir els nacionalistes com tu, l'ANC, el Govern indepe i qualsevol indepe que faci falta. Només això pot salvar Catalunya del desastre on és i cap al que va.
  Luisnomeacuerdo Novembre 20, 2021 | 16:53
  El caracuervo ya se ha tomado sus dos litros de red Bull y suelta sus tonterías para mantener entretenidos a los borreguetes de odium. Nada nuevo bajo el sol de tractoria.
  fat boy Novembre 20, 2021 | 17:19
  El problema son els Capitans Aranya que assenyalen el cami, apunyalen per l'esquena i despres s'abracen amb els botxins.
  Calleu d'una vegada Novembre 20, 2021 | 22:28
  Haguessiu parlat en català al judici, fent desobediència cada cop que us tocava tonar a presó creant a cada volta un rebumbori multiplicat pels que torvàveu a presó, demanar desobediència DURANT els judici, abans de judici i després del juidici, quan Urquinaona, quan l'Aeroport...només uns quants moments que la gent ho hagués fet fot per tots. Us vau vendre i ara demaneu què??? Cares noves i deixeu pas que n'estem tips i volem gent amb qui confiar per tonar-hi fins aconseguir la independència.
  Gonzalo Novembre 21, 2021 | 11:13
  Y habla de obediencia civil el que cada dos por tres le daban permiso para salir del hotel lledoners, y volvía al finalizar dicho permiso como un corderito.

Nou comentari