El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El COI es desmarca de la polèmica Catalunya-Aragó per optar als JJOO
  • CA

El director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI), Pere Miró, ha assegurat que l’organització “no posa condicionants de cap mena” per poder presentar candidatures als Jocs Olímpics i que en cap cas exigeix que hi hagi una candidatura conjunta entre Catalunya i l’Aragó. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Miró ha explicat que el COI valora per sobre de tot que els projectes tinguin “consens social i polític”, més enllà de si tenen un nom o un altre o de si hi participen un o més territoris.

“El més important és que hi hagi un projecte de futur darrere“, ha avançat, “que sigui creïble i tingui acceptació social, però també polític”. El director general adjunt ha insistit que al COI li “interessa poc” com s’arriba al consens, simplement demanen que aquest procés sigui “creïble” i que la candidatura presentada tingui el suport de totes les administracions involucrades. Miró ha afirmat que les informacions que han rebut fins ara apunten a una candidatura Barcelona-Pirineus i ha traslladat al Comitè Olímpic Espanyol (COE) la “responsabilitat” de concretar quins territoris s’inclouen dins de la marca Pirineus.

Canvis en el procés de selecció

El directiu del COI ha recordat que no és obligatori que una gran ciutat doni suport a una candidatura, però ha reconegut que la inclusió de Barcelona és un al·licient important. “Barcelona és un referent olímpic i molta gent creu que el 92 van ser els millors jocs de la història”, ha dit. Miró també ha reconegut que els Pirineus tenen una bona consideració dins del món olímpic i ha afirmat que compleix amb els requisits de neu i instal·lacions que requereixen uns Jocs Olímpics d’Hivern.

D’aquesta manera, el COI es manté a l’expectativa de rebre més detalls de la candidatura i assegura que no hi haurà una decisió abans del 2023 perquè ara el sistema de selecció ha canviat i es dona més importància al “diàleg” que al projecte inicial. Segons ha explicat Miró, el COI disposa d’un comitè d’experts encarregat d’acompanyar les diferents candidatures per millorar els seus projectes i que, quan consideren que n’hi ha una de prou madura, l’eleven a l’assemblea general i se sotmet a votació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boicot Olímpic a gener 31, 2022 | 10:08
    Boicot Olímpic gener 31, 2022 | 10:08
    Cal boicotejar aquests jocs especulatius que només beneficien cúpules de partits i els quatre mafiosos de torn.
  2. Icona del comentari de: És així, malauradament a gener 31, 2022 | 10:58
    És així, malauradament gener 31, 2022 | 10:58
    La secció d' "El Món" , anomenada "gente", desprestigia aquest mitja i el sentit comú, oimés si tenim en compte que ara també hi ha lectors del diari La Clau, si molts de catalans sota sobirania espanyola en llegir els títols en desconeixem la majoria de "personatges", els del nord se'n deuen fer creus. Aquesta mena de "periodisme", si no ho recordo malament, començà els anys 80 o 90 quan una filla d'una cantant espanyola es va embolicar amb un guardia civil el qual va cometre delictes dins aquest del cos policial d'ocupació, i la "premsa" va fer un seguiment d'aquesta parella la qual no tenia res d'interessant ni havia fotut res, a banda de robar diners de multes i la don ésser filla d'una cantant (?!). D'aleshores ençà aquesta merda de periodisme l'han intentat instal·lar també al nostre país. Sense anar més lluny l'escena patètica de periodistes de mitjans espanyols a Horta, la tardor de l'any 2020 fent guàrdia dia i nit davant la casa de l'excantant i home de negocis Mainat, germà del malaurat periodista Joan-Ramon Mainat de Mataró, recordat durant el retorn "oficial" a la ràdio de la llengua catalana a través de Ràdio 4 (1976).
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2022 | 14:27
      Gonzalo gener 31, 2022 | 14:27
      Joder....pues te sabes de pe a pa todo lo que pasó con la rociito y su marido....y eso que odias todo ese mundillo....otro que ve el salvame a escondidas. Jajaja!
  3. Icona del comentari de: Narcís a gener 31, 2022 | 11:46
    Narcís gener 31, 2022 | 11:46
    Què els facin . . però què nassos i pinta Lambán ? PD : si aquest tipus hi ha de ser ( ho sento pels aragonesos de llei o conseqüents amb nostra plegada història ) .. mai per mai !
  4. Icona del comentari de: Cal dir-ho a gener 31, 2022 | 13:00
    Cal dir-ho gener 31, 2022 | 13:00
    És curiós que ara hi hagi persones partidàries a fer uns jocs olímpics. Cal recordar per a desmemoriats i despistats, que uns dies abans de la celebració del jocs d'estiu del 1992 a Barcelona. l'estat espanyol va activar la detenció (amb tortures incloses) d'uns 35 d'activistes independentistes. Si l'estat espanyol i el COE pensen en fer el mateix en uns hipotètics nous jocs olímpics, no tindran prou presons per a engarjolar independentistes catalans... o sí ? Per tot plegat sembla surrealista intentar "celebrar" uns altres jocs olímpics sota sobirania espanyola. A més totes les infraestructures, "millores", equipaments que manquen a les comarques pirinenques nostrades ( i en general al nostre país ) s'han de fer i poder fer amb esdeveniments olímpics o sense, altrament no som dins d'un país normal (prou que ho sabem). Els catalans no hem pas de caure en els paranys que ens paren els espanyols o alguns catalans, o tots plegats. També per a despistats, no us n'adoneu que ens fan caure en el parany espanyol, ningú parla d'instal·lacions o pistes de les comarques catalanes del Conflent, el Capcir o la Cerdanya, o del Principat d'Andorra ? Ni de consultar les comarques del Capcir. del Conflent o el nord del la plana cerdana ? Cal recordar als que ho ignoren o ho obliden molt fàcilment, que tan catalanes son les comarques del Capcir i Conflent com el Montsià, la Garrotxa o el Segrià, i no cal esmentar la Cerdanya mig partida per dos estats, però catalana a ambdues bandes.
  5. Icona del comentari de: Ingenu a gener 31, 2022 | 13:16
    Ingenu gener 31, 2022 | 13:16
    Algú ha d'explicar molt bé, si es volen fer un jocs Olímpics a Catalunya, amb nom "Barcelona" perquè no hi haurien prou instal·lacions ni equipaments entre les comarques catalanes dels Pallars, l'Alt Urgell, la Ribagorça, la Cerdanya (sencera), el Conflent, el Capcir, el Ripollès... i fins la Vall d'Aran i encara no hi podria col·laborar el Principat d'Andorra ? Tot s'ha d'intentar espanyolitzar sempre per a justificar el poble català ? Volen intentar fer creure quan els interessa des d'Espanya, que els catalans mai poden fer coses sols ni sense "l'ajut" ni el consentiment ni el permís de Madrid ? I posats a fer propostes, per què no uns jocs d'hivern anomenats Barcelona - Perpinyà ? O Barcelona - Perpinyà - Andorra ? La Unió Europea i "transfronterera" no existeix ?
  6. Icona del comentari de: Patrick a gener 31, 2022 | 13:23
    Patrick gener 31, 2022 | 13:23
    La relació amb l'estat espanyol ha estat i és sempre tòxica, també amb l'esport, sembla mentida que encara hi hagi catalans que insisteixin amb Espanya. Hem d'activar la independència, ja fem massa tard.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa