Joc de trons a l'ANC entre renovadors i continuistes

Minoves, Alsina i Fernàndez, entre els noms que sonen per substituir Sànchez

 

 

Després de l'assemblea general ordinària de l'ANC celebrada el passat 25 de febrer, ha començat la segona volta de les decisions en l'entitat independentista. La comissió electoral ja ha publicat el cronograma per tal d'escollir el proper 17 de març els 77 membres del nou secretariat que un cop constituït, haurà d'escollir el nou president el proper 24 de març. De fet, la presidència ja fa cinc mesos que s'exerceix de manera interina, per l'entrada a la presó per motius polítics de Jordi Sànchez i la seva posterior renúncia en ser el número dos de JxCAT a les eleccions del 21D i haver estat escollit diputats. 

 

 

L'elecció no és fàcil i té visos que es viura una campanya intensa, malgrat els estrets marges que deixa l'entitat als candidats per presentar-se. La rigidesa de la campanya no permet donar gaire joc als postulants. Ara bé, ja fa dies que diversos protocandidats ja han compemçat la seva personal campanya a base de petites reunions i trobades amb els socis de l'entitat. 

 

De moment, es dibuixa una línia clara entre candidats renovadors, que volen un canvi estratègic de l'ANC, i per altra banda, els candidats més continuïstes amb l'actual projecte que lidera de manera interina, Agustí Alcoverro. Un dels candidats que més ha sobtat ha estat Adrià Alsina, ara per ara, cap de premsa de l'ANC -contractat- i persona de la màxima confiança del nucli dur de l'entitat integrat en la comissió permanent de l'Assemblea. Alsina, professor de periodisme a l'UVIC i expert en comunicació,  és el candidat de la garantia continuista que vol mantenir l'actual perfil de l'entitat i marcar distàncies amb els partits.  La comissió electoral haurà de decidir si continua com treballador de l'entitat durant la campanya electoral. 

 

Entre els candidats renovadors, que reclamen un canvi d'estratègia de l'ANC per tal que busqui més transversabilitat,  eixamplar base i travar més col·laboracions amb les noves estructures socioindependentistes com els Comitès de Defensa de la República, s'hi compta David Minoves. Actualment, Minoves és president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, (CIEMEN), havia estat a la direcció d'ERC i té una àmplia experiència en cooperació. 

 

 

Un dels altres protopostulants és David Fernàndez, vicepresident del Cercle Català de Negocis. Fernàndez presenta la candidatura batejada com "l'ANC 4.0" . "La raó de ser de l'ANC és l'assoliment de la independència política de Catalunya. Ser transversals, fer pedagogia i d'altres valors, són eines que ens han de permetre assolir l'objectiu, però no són l'objectiu", recorda en el seu perfil de Twitter al presentar-se com a candidat. 

 

Altres noms que han sorgit ha estat el jove Bernat Vila, secretari nacional, paleontòleg i de Castellterçol. Vila, molt proactiu en l'entitat és un dels valors de futur de l'ANC i en cas de renovar el seu mandat, no es descarta que assumeixi responsabilitats de direcció política i mobilització de l'entitat.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?