El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joana Ortega: “El diàleg no s’ha de trencar mai”
  • CA

L’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha opinat aquest dimecres que “el diàleg no s’ha de trencar mai” amb l’Estat espanyol. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat els motius pels quals ha decidit presentar-se amb el PDeCat a les eleccions del 14 de febrer. “Sempre he entès la política des de posicions centrals i moderades”, ha assegurat; i ha demanat que “es parli clar a la gent i no se li vengui gat per llebre“. Considera que un cop superada la seva inhabilitació pel 9-N “calia fer el pas a la primera línia amb molta il·lusió, compromís i responsabilitat”.

Ha explicat que se suma al PDeCAT com a independent i que vol que el projecte polític doni “resposta” al que necessita el dia a dia del país i el futur. Ortega ha parlat de buscar “solucions” en moments complicats i a estar a l'”alçada”. Ha dit que cal evitar les “baralles” i “prendre decisions” i ha considerat que a això hi pot contribuir el projecte “transformador” del PDeCAT.

Durant l’entrevista, Ortega ha fet una crida a “creure en la política” i ha posat d’exemple la llei d’amnistia per l’1-O. “Hem de ser prou valents per defensar el que creiem, baixar a l’arena política i arremangar-nos quan veiem que les coses no van bé”, ha manifestat.

Ortega ha defensat Àngels Chacón com a principal candidata del partit en aquestes eleccions: “Ha demostrat haver treballat molt bé per la recuperació econòmica, té el suport del sector, i també té un ampli coneixement del territori“. Ortega assegura que amb el PDeCat seguirà treballant “perquè Catalunya sigui sobirana”. “Sempre he tingut una visió oberta i integradora”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa