El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Subirats substituirà Manuel Castells com a ministre d’Universitats
  • CA

L’ex tinent de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona en el Govern d’Ada Colau, Joan Subirats, substituirà al fins ara ministre d’Universitats, Manuel Castells, que abandona el seu càrrec “per motius de salut”, han explicat fonts coneixedores a Europa Press. Segons ha avançat eldiario.es, Castells, que porta gairebé dos anys en el govern de Pedro Sánchez a proposta d’Unides Podem i era l’únic representant dels comuns en l’executiu espanyol, deixarà el seu càrrec en el Ministeri d’Universitats per raons personals.

Castells ha comunicat que per motius de salut la seva renúncia “havia de realitzar-se abans de final d’any” i els comuns han apostat per situar l’ex número dos de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el seu lloc. “És una persona de la seva màxima confiança personal i política”, subratllen les mateixes fonts d’un dels que va ser referent i impulsor de l’espai polític dels comuns.

Subirats és doctor en Ciències Econòmiques i Catedràtic en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i ha liderat durant anys l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, compta amb experiència de gestió en les àrees d’Educació i Cultura del consistori i destaca per la seva “trajectòria acadèmica i la seva capacitat de diàleg”.

Aquest mateix dijous en què Castells ha dimitit hi ha hagut una vaga d’estudiants universitaris a Catalunya en contra de l’anomenada ‘llei Castells’, la nova llei d’universitats. Segons la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Marta Daviu, la llei Castells suposa una “subordinació” del model d’universitat pública a les exigències del mercat i, per tant, de l’empresa privada. Els estudiants consideren que el projecte de llei “retalla” la representació i el dret de decisió dels estudiants i, a més, omet qüestions com la llengua a les aules.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria a desembre 16, 2021 | 21:51
    Maria desembre 16, 2021 | 21:51
    Vaja aquests comuns són espavilats. Passen d'un comunista xoriço a un xoriço comunista. Però ni un ni l'altre han fotut brot a la universitat de la que cobren des de fa anys.
  2. Icona del comentari de: Gerard de sarria a desembre 17, 2021 | 00:25
    Gerard de sarria desembre 17, 2021 | 00:25
    La pàtria dels comunistes es l Estat. L administració. Quan més poder tingui millor per ells. El demés són msndangas. Viva España camarada Orlandai
  3. Icona del comentari de: fideli a desembre 17, 2021 | 07:10
    fideli desembre 17, 2021 | 07:10
    guaita, un amic d'españa... un amic de l'enemic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa