La presidenta del Congrés diu que han frenat investigacions a l’emèrit en “estricta legalitat”

Batet defensa que ho han fet "pensant en l'entramat institucional" de l'estat espanyol

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dissabte que la Mesa de la cambra baixa ha frenat les diferents investigacions sobre la corona i sobre Joan Carles I que han demanat diferents forces parlamentàries amb criteris d'”estricta legalitat” i “pensant en l’entramat institucional” de l’estat espanyol.

En el que va de legislatura, l’òrgan de govern del Congrés, amb els vots del PSOE, el PP i Vox, ha frenat el debat de més d’una quinzena de sol·licituds d’Unides Podemos, els partits independentistes i altres forces minoritàries per a obrir comissions d’investigació sobre la prefectura de l’Estat, la Zarzuela i Joan Carles de Borbó, el rei emèrit espanyol fugat a Abu Dhabi.

En la majoria dels casos en què han frenat aquestes sol·licituds, els socialistes, els populars i el partit d’ultradreta Vox ho han fet sobre la base dels informes redactats pels serveis jurídics del Congrés, que han desestimat les diferents demandes esgrimint que la persona del rei espanyol és inviolable i que no està subjecta a responsabilitat. A més, defensen que distribueix lliurement i legalment la quantitat que rep cada any dels pressupostos generals de l’Estat a la Casa Reial i la seva família.

En una entrevista amb el programa Parlament d’RNE, recollida per Europa Press, a Batet se li ha preguntat si creu que obrir una comissió d’investigació sobre les qüestions que afecten el rei emèrit espanyol reforçaria la monarquia, molt qüestionada actualment. També li han preguntat si no creu que suposaria, a més, un exercici de transparència, al que ha respós que el Congrés sempre ha pensat en “l’entramat institucional del país”.

Aquestes afirmacions arriben després que El Mundo publiqués una informació que ha fet molt mal a Joan Carles I, ja que assegurava que la fiscalia l’acusa davant les autoritats suïsses de ser “comissionista internacional” i haver-se fet així amb la fortuna que actualment posseeix.

Comentaris

  Alexis de Tocqueville 18/09/2021 10:37 am
  Si l´entramat institucional d'això que en diuen espanya s´aguanta gràcies a un comissionista internacional en el mercat d´armes com sembla que es el Borbó, crec que sobra qualsevol comentari.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 18/09/2021 10:40 am
  ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE EL PÚTRID ESTAT-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERA. ES UN CAS CLAR DE PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART".
  RAMON A 18/09/2021 11:10 am
  O sigui que del que es tracta es que el montatge depredador castella continui perque tota aquesta tropa segueixi cobrant
  Ens entabanen amb les paraules 18/09/2021 11:11 am
  Que no s'hagi violat cap llei, ser legal, només vol dir que no hi ha cap llei que ho prohibeixi. Un comportament, per acció o per omissió, pot ser totalment amoral o immoral, injust i menystenidor, no convenient (o sí per alguns), però no violar cap llei i ser doncs perfectament "dins de la legalitat". El Congreso pot haver respectat la "legalitat" no fent res, l'emèrito no l'ha respectat i per això sigui a Suïssa o la fiscalia l'investiguen.
  Jou 18/09/2021 11:46 am
  no tenen vergonya aquesta gentola
  Raül 18/09/2021 11:59 am
  Fals! El lletrats del congrés, que ha nomenat el PPSOE majoritàriament, MENTEIXEN sobre la inviolabilitat del rei, que interpreten de manera tan extensiva que posen al rei d'Espanya per damunt de la llei. Ni el rei del Marroc té aquest privilegi.
   fat boy 18/09/2021 3:11 pm
   Fins i tot al Mussolini li van poder fotre la patada al cul els mateixos feixistes.
  X2 18/09/2021 12:17 pm
  Espanya país de mentides, robatoris, agresions, imposicions, trampes ,reis delinqüents i feixistes. Una joia fals de país
  fat boy 18/09/2021 1:17 pm
  L'entramat institucional = La Cosa Nostra.
  Sió 18/09/2021 1:38 pm
  Quien lo había de desir, quien lo había de pensar, PSC i els Comuns el monarca defensar.
  España, prostitucio f4anquista del 78, UNA MERDA DE GOS SANCHEZ.155 18/09/2021 2:01 pm
  Constitucio de merda franquista, anul.lacio ja. Junts feu la proposta i a veure quI son tan franquistes com el PSOE.PP.VOX que son el mateix, MERDA FRANQUISTA
  LlunyDeCat 18/09/2021 3:07 pm
  L'endemà de la Independència caldrà crear una Institució lligada al Parlament Federal per tal d'investigar tots els Criminals Espanyols i llurs Col.laboradors Catalans i dur-los davant la Justícia Federal Catalana. Com molts fugiran a Espanya caldrà fer el mateix que els Israelians varen fer amb els Criminals Nazis. Estil Mossad. Cap traïdor Català podrà restar lliure i sense càstig. Ni podrà exercir cap activitat pública. Res d'Amnistia ni Oblit ni Perdó. Només recompensarem els Patriotes.
  Pepe 18/09/2021 4:57 pm
  En el fonts, tots aquests del 155 son borbonicofeixistes, com espanya. Rés de nou,
  X2 18/09/2021 5:10 pm
  Aquesta dona es creu el que diu?
  España un gobierno de franquistes, amigos de erc.puta.españa.SS 18/09/2021 5:15 pm
  Regalar un gobierno a España es propi de terroristes franquistes d'erc.puta españa
  Tano 18/09/2021 7:36 pm
  Quin fàstic de Gobierno Español
  Eugeni 18/09/2021 10:34 pm
  Trilers PSOE...
  El Rei Sol 19/09/2021 1:15 pm
  Cap novetat, s'ha passat del cabdill per la gràcia de Déu al rei per la gràcia de la Constitució divina. Els parlamentaris son els valedors d'aquest desmadre amb la monarquia. Les paraules de la presidenta Batet corroboren aquesta afirmació
  El Rei Sol 19/09/2021 1:15 pm
  Cap novetat, s'ha passat del cabdill per la gràcia de Déu al rei per la gràcia de la Constitució divina. Els parlamentaris son els valedors d'aquest desmadre amb la monarquia. Les paraules de la presidenta Batet corroboren aquesta afirmació

Nou comentari