Joan Carles I hauria entrat milers d’euros en bitllets a través de Barajas

Segons 'El Confidencial', el rei emèrit va utilitzar un dels testaferros que sabia que amagava 64,8 MEUR de l'Aràbia Saudita

El rei Joan Carles I hauria introduït milers d’euros en bitllets a través de l’aeroport de Barajas durant anys, segons publica aquest dimarts El Confidencial. L’exmonarca hauria utilitzat un dels testaferros que sabia que amagava 64,8 milions d’euros de l’Aràbia Saudita en un compte a Suïssa: l’advocat Dante Canonica, que s’hauria encarregat de dur-li fons d’aquest dipòsit fins la Zarzuela. Sempre segons aquest mitjà, els diners van entrar en forma de bitllets a través dels controls de l’aeroport madrileny, tot i que la normativa diu que no es poden introduir més de 10.000 euros en efectiu des de qualsevol país que no sigui membre de la Unió Europea, com és el cas de Suïssa. El testaferro, però, sempre hauria superat àmpliament aquesta xifra.

El modus operandi hauria consistit en què Canonica es dirigia a les oficines de Mirabaud a Ginebra per retirar la quantitat de diners que el rei emèrit considerava en aquell moment que necessitava, i llavors tornava a Madrid per entregar-li els diners. Segons El Confidencial, el testaferro anava fins a Madrid cada dos mesos, aproximadament, però hi hauria hagut temporades en les què la Zarzuela el va reclamar cada setmana.

 

 

Nou comentari