El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assegurat aquest dimecres que buscarà “alternatives” si la CUP s’acaba mantenint en la no aprovació dels pressupostos que va presentar el Govern aquest dimarts. En una entrevista als Matins de TV3, ha manifestat que els anticapitalistes haurien de fer un “esforç” amb els comptes, i ha assegurat que el Govern ja ho fa. Així mateix, ha insistit que el seu executiu està fent “tot el possible” perquè els comptes del 2022 tirin endavant. “Són uns pressupostos perquè com a mínim s’hi abstinguin“, ha afirmat, a més de recordar que en les darreres eleccions al Parlament, l’independentisme va aconseguir el 82% dels vots.

Giró també ha volgut aplaudir la CUP per la voluntat negociadora per tal d’arribar a un acord en aquesta qüestió, i no ha volgut avançar gaire detalls sobre les converses privades que el Govern manté amb els anticapitalistes per tal de tirar endavant els comptes. “Tant la CUP com el Govern estem buscant el millor per al país“, ha manifestat el conseller, a més “d’agrair la seva bona predisposició per avançar en la negociació”. Així mateix, ha assegurat que “respecta” els processos interns de la CUP per decidir què fan amb els pressupostos.

Crítiques al govern espanyol

Per altra banda, Giró ha assegurat que “el país cau a trossos pels incompliments de l’Estat“. En aquesta mateixa entrevista a TV3, ha assegurat que el percentatge d’execució de les inversions al país per part del Govern “s’acosta al 90%”, mentre que el de l’executiu espanyol se situa “vora el 60%“. També ha reivindicat que rebre els fons europeus és “un dret” dels catalans.

Ha lamentat que Catalunya genera prop del 20% del PIB espanyol, mentre que tan sols rep el 14% de les inversions totals a l’Estat, i ha assegurat que aquestes preocupacions han estat traslladades a la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, però que la resposta sempre ha estat la mateixa. “Ella mira pel seu àmbit, i veu tota una sèrie de comunitats autònomes des d’on s’han de fer equilibris“, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa