Anunci curiós el del departament d’Economia de la Generalitat. Segons el concurs publicat a l’ATRI –l’aplicació dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya-–el Departament d’Economia i Hisenda “ha de cobrir un lloc de tècnic/a especialista cuiner/a, laboral del grup C1, al gabinet del conseller”. El mateix anunci determina que les seves funcions seran, entre altres, les de “preparar i elaborar els menús diaris, seguint les instruccions del cap del gabinet del conseller” i “realitzar les comandes de queviures“. Això sí, una feina que haurà de dur a terme amb “discreció, sigil i reserva”.

Des del departament recorden que el gabinet del conseller es queda gairebé a diari a dinar a la mateixa seu per evitar desplaçaments i anar per feina. “Treballem molt amb papers i així no ens belluguem”, comenten. “De fet, la gran majoria dels dinars que fa allà són de treball amb personalitats que rep”, apunten les mateixes fonst. “Ell fa feina permanent, dinars de feina i quan surt fora ho paga sempre de la seva butxaca”, aclareixen. La contractació es convoca perquè la cuinera que hi havia fins ara –”que ho feia molt bé i cuinava molt equilibrat”, segons informen amablement des de la conselleria– canvia de destí. “Hi era des de l’època d’Andreu Mas-Collell“, comenten. “És la persona que té més informació de tot el departament“, ironitzen amb bon humor les mateixes fonts.

Part de l’oferta de treball de cuiner pel departament d’Economia/Quico Sallés

El fet que Giró tingui un cuiner al gabinet és un complement que equivalent al del president de la Generalitat, Pere Aragonès, famós per la seva fideuà. Cap altre conseller té aquesta figura en el seu gabinet actualment. Presidència de la Generalitat si que té un cuiner, però que no treballa ni per a la conselleria de Presidència ni per al departament d’Exteriors, amb qui comparteixen espai. “No ens n’arriben ni les engrunes”, comenten amb desimboltura fonts d’ambdós departaments ubicats a la Casa dels Canonges.

Altres departaments detallen a El Món que els seus consellers, en cas de fer els àpats a la seu, tenen altres maneres de nodrir-se. Per exemple, al departament de Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la consellera Teresa Jordà va a la cafeteria autoservei que hi ha per a tota la plantilla. “Evidentment, s’ho paguen de la seva butxaca”, alerten. En canvi, el departament de Drets Socials no tenen ni cafeteria. “Anem a un establiment de menjar ràpid, d’entrepans, ens haurien de fer la targeta VIP”, relaten els de l’equip de la consellera Violant Cervera. Pel que fa al conseller d’Interior, el seu equip admet a El Món que està “tip d’anar a buscar-li amanides envasades a un súper que hi ha prop de la conselleria”. Els altres departaments no tenen cuiner ni servei de cuina. A Educació hi ha un servei de càtering puntual que quan serveix un àpat el cobra individualment a cada membre de l’equip. A Salut, tampoc tot i la famosa fotografia de la consellera Alba Vergès en una taula amb fruita tallada al seu despatx durant la part més dura de la pandèmia. A Economia, la plaça està creada des de fa anys i ara havia quedat vacant i la convocatòria és per omplir aquesta vacant.

L’anunci de l’oferta de feina de cuiner/Quico Sallés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa