Asens diu que Batet ha “abdicat” de les seves funcions davant Marchena

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha carregat durament aquest dilluns contra la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, per haver retirat l’escó a Alberto Rodríguez. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha lamentat que Batet ha “abdicat” de les seves funcions davant del jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena.

Aquest tribunal va decidir retirar l’escó a Rodríguez, i Batet va tirar endavant aquesta retirada “en contra del criteri dels lletrats del Congrés“. En aquest sentit, ha assenyalat que el PSOE i Batet “sempre han defensat el criteri dels lletrats, i en aquesta ocasió s’han desviat de forma ostensible d’aquest criteri”. Ha lamentat també que hagi actuat de forma contrària al que defensava la Mesa del Congrés. “Hi ha anat en contra sense consultar prèviament“, ha manifestat.

Asens també ha convidat el jutge Manuel Marchena a presentar-se a les properes eleccions generals. Ha argumentat que “en moltes ocasions” s’ha erigit com a president del Congrés dels Diputats o del Parlament de Catalunya. Cal recordar, per exemple, la retirada d’escó que va patir l’expresident de la Generalitat Quim Torra. “És la dinàmica d’una cúpula fiscal que se sent amb la missió de defensar una idea conservadora d’Espanya“; ha afegit. Asens ha afegit que en les darreres setmanes s’ha vist com a Polònia el poder executiu s’ha menjat el poder judicial, i ha denunciat que a Espanya, en canvi, “passa al revés“: ha dit que el poder judicial espanyol està controlat per l’extrema dreta i aquest “acaba” amb el poder legislatiu”.

Taula de diàleg

Per altra banda, Asens ha dit que, encara que no hi hagi informacions oficials sobre la taula de diàleg, aquesta avança i es reuneix i es fan passos endavant. “Avança de forma discreta, i està bé que sigui així“, ha afegit, a més de recordar que aquesta va ser “una de les grans decisions que es van prendre en la darrera reunió”: “que no hi hauria més reunions de la taula de forma pública fins que no hi haguessin avenços substantius“.

Comentaris

  Clara Octubre 25, 2021 | 11:30
  Dictadura del pack suprem+jutgesfatxes+vox. I tan amples! I la gent, tret d'alguns escarafalls, empassant-s'ho... Fins quan?
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 25, 2021 | 11:41
  Martin Niemöller: "Primero vinieron a buscar a los comunistas y no dije nada porque yo no era comunista / Luego vinieron por los judíos y no dije nada porque yo no era judío / Luego vinieron por los sindicalistas y no dije nada porque yo no era sindicalista / Luego vinieron por los católicos y no dije nada porque yo era protestante / Luego vinieron por mí pero, para entonces, ya no quedaba nadie que dijera nada"/ .......................................
  skamarla Octubre 25, 2021 | 11:43
  Qui li explica, a aquest noi, que el seu estimat PSOE és el règim del 78 personificat? Sempre em fa dubtar, si és realment tan innocent o és un barrut de ca l'ample.
  afm Octubre 25, 2021 | 12:05
  aquest senyor es estat i forma part del col.laboracionisme que permet que el tègim 78 persiateixi. Si tingués un mínim d'ètica politica i menys egos personals li fara vergonya representar el que representa, Aaquestes mancances de valors li fan dir incoherencies tan flagrants com les que apareixen en aquest article, quant ells formen part de gobierno...de la mesa ..etc...
  uno que vive en Tabarnia Octubre 25, 2021 | 15:02
  es el clasic llepa-culs, i de quant en quant fa veure que te dignitat
  joandomenec Octubre 25, 2021 | 17:53
  ¿I Torrent (el cagat president del parlament català) no va abdicar de les seves funcions quan va retirar l'acta de diputat al president Torra? Asens no vas obrir boca en aquell cas, ets un cínic i un pocavergonya.

Nou comentari