El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Asens demana negociar la llei audiovisual amb el PSOE després d’ERC
  • CA

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha avisat aquest dijous al PSOE que després de negociar la nova llei de l’audiovisual amb Esquerra Republicana de Catalunya, ho haurà de fer amb la formació lila. “Volem recordar que perquè tiri endavant necessitarà els nostres vots“, ha dit Asens aquest dijous al matí en una entrevista a TV3, en què ha reiterat que fins ara els socialistes no han negociat aquesta norma amb els seus socis de coalició. Segons el president d’Unides Podem al Congrés, hi ha “malestar” i “perplexitat” a la seva formació davant l’actitud del PSOE al voltant d’aquesta llei, i ha assegurat que desconeixen el contingut de la negociació amb els republicans.

Ara bé, Asens ha reconegut que la seva formació “segurament” subscriurà l’acord al qual pugui arribar Esquerra Republicana amb el govern espanyol sobre les quotes del català. Segons el president d’Unides Podem a la cambra baixa, es pot trobar “l’encaix” amb “voluntat política” per tal que la quota del 6% de llengües cooficials al catàleg de plataformes audiovisuals també s’apliqui a les internacionals com Netflix, HBOMax i Amazon Prime. El diputat de la formació lila ha assenyalat també que la seva formació també reclama altres qüestions com la creació d’un organisme independent de supervisió de la pluralitat i que es tanqui la porta a què els serveis informatius públics es puguin privatitzar.

Per altra banda, i tal i com informa l’Agència Catalana de Notícies, Asens ha afirmat que no veu “en risc” els pressupostos generals de l’Estat perquè per molt que ERC hi voti en contra al Senat podrien tirar endavant. El president d’UP al Congrés ha argumentat que també caldria el vot en contra d’altres formacions com EH Bildu. Tot i això, Asens ha defensat que cal arribar a un acord amb els republicans perquè plantegen reivindicacions “justes” en una “qüestió essencial” i perquè cal “reforçar la majoria” que sustenta el govern espanyol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comú no podem a desembre 02, 2021 | 12:49
    amb comú no podem desembre 02, 2021 | 12:49
    aquest jaumet és un tros de quoniam, no toca ni quarts no hores, fidel a l'adn comuneru ... vividor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa