Ja hi ha data per a la primera votació del suplicatori de Puigdemont: 23F

El ponent presentarà l'informe el 22 de febrer i el Comitè d'Afers Jurídics votarà el 23, segons ha confirmat l'ACN

L’Eurocambra votarà el suplicatori contra el líder de JxCat Carles Puigdemont al ple de principis de març, segons ha pogut confirmar l’ACN. El ponent pel suplicatori contra els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentarà el 22 de febrer la seva proposta per aixecar o protegir la seva immunitat als membres del Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra. Aquests faran un debat al respecte el mateix 22 de febrer i s’espera que l’endemà votin sobre la retirada o no de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí.”Votaran el dia que farà 40 anys del cop d’estat de la guàrdia civil i l’exèrcit espanyol. Tot en ordre”, ha dit aquest divendres Puigdemont en referència al 23-F.

La proposta que es voti al Comitè d’Afers Jurídics aquell dia passarà a mans del pròxim ple del Parlament Europeu, previst per la setmana del 8 de març. Llavors es prendrà la decisió definitiva. Fa un any que el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l’aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí per poder reactivar les euroordres del cas de l’1-O. Tots tres volen que l’Eurocambra els hi mantingui la protecció parlamentària i a mitjans de gener van al·legar a les audiències del Comitè d’Afers Jurídics que la causa de l’1-O és una “persecució política”, que el Suprem no té competències i que hi ha “irregularitats” en el procediment del suplicatori.

Tenint en compte que el Parlament Europeu està controlat per populars, socialistes i liberals, serà difícil per a Puigdemont, Comín i Ponsatí convèncer una majoria suficient de la cambra per retenir la immunitat. En qualsevol cas, si perden la protecció, podran continuar exercint com a eurodiputats mentre batallen l’euroodre a Bèlgica.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 13/02/2021 8:02 pm
  Recuerda puigdemont que ya han abierto las pelus en Bélgica así los delincuentes entraréis en el trullo perfectamente arreglados.
  Pajaritu 13/02/2021 1:03 pm
  Y cuando lo traigan... ¿Vendrá también en el maletero? ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  49
  33
  Respon
   Ocellot 13/02/2021 3:40 pm
   A Nuremberg estàn esperant començar altre cop, amb el fexista qu'ens va enviar als piolines i el del discurs del "a por ellos". És el que passa quan un país demostra mancances Democràtiques i excés de fexisme.
    La mare superiora 13/02/2021 7:52 pm
    Igual a Nüremberg esperen als feixistes que es van saltar saltar totes les lleis i advertiments de les conseqüències dels seus actes, passant-se per l'arc del triomf totes les normes de convivència que regeixen als països civilitzats, i que desprès no fan mès que plorar pels racons dient lo dolents i perversos que son tothom, menys ells.
  sro284 13/02/2021 11:14 am
  Será el día más feliz de mi vida! Espero que no me lo arruinen! Juajuajuajua! Y luego vendrá los eslogans: Europa ens roba! Europa es mala! Europa es feixista! Europa no le gusta las barretinas! Etc etc... Lo que pasa es que Europa tiene 2 dedos de frente y sentido común, los fugados de la justicia deben ser juzgados en España. Y pensar en qué utilizan fechas que coinciden con acontecimientos es de ser tan infantil y victimista...es de ser tonto pero tontaina... Aflojar un poco la barretina
  28
  11
  Respon
   Si noi, 13/02/2021 3:42 pm
   encara fa mal la doble bufatada que va rebre Burrell de Rússia? Hahahahahaha....
  Veterà antifranquista. 13/02/2021 9:59 am
  Doncs el President Puigdemont te moltes probabilitats de ser privat de la seva immunitat i ser extradit a Espanya. Motiu?. Doncs per que als democràtics estats de la Unió Europes ja el va bé que es vegi què passa quan un no vol obeïr als que manen..
   La mare superiora 13/02/2021 8:10 pm
   Coi i tant veterà, ja fa 45 anys que Franco la va palmar, vas una mica endarrerit, tens que psar-te al dia, home.
  Ramon 12/02/2021 6:11 pm
  Votar ERC és ajudar Espanya contra llur enemic públic número 1: Carles Puigdemont.
  24
  43
  Respon
   Ramoneta i puta 13/02/2021 12:23 pm
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida? Demànali que et coloqui a AENA, quan vegi la teva falta de cabells ho entendrà i et dirà que si.
   Qui és Puigdemont 13/02/2021 8:27 am
   Jo només conec a un poc honorable que va suspendre la DUI en segons i va fugir, es diu Fuigpelmón.
   69
   48
   Respon

Nou comentari