Investiguen l'alcalde de Blanes per posar una pancarta dels polítics presos a l'Ajuntament

S'inicia amb una denúncia de Cs on alertava que vuit treballadors de la Brigada Municipal van participar en les tasques

 

 

 

El jutjat d'instrucció 1 de Blanes investiga l'alcalde d'aquesta població de la Selva, Mario Ros (PSC), per un suposat delicte de malversació de diners públics. La fiscalia va enviar el cas als jutjats després d'obrir diligències d'investigació arran d'una denúncia de Cs centrada en la col·locació de la pancarta a favor dels polítics presos a la façana del consistori. El partit, que té representació al consistori, denuncia que vuit treballadors de la Brigada Municipal van treballar en la col·locació d'una estructura al segon pis el 20 de setembre del 2018 durant la jornada laboral i que s'haurien gastat uns 332,35 euros.

 

 

El portaveu a Blanes, Sergio Atalaya, ha recordat que la instal·lació de la pancarta ja va ser motiu de controvèrsia quan uns desconeguts la van robar el 13 de setembre de l'any passat. Seguidament, el consistori la va reposar i el 15 de setembre algú la va tornar a sostreure. Finalment, el consistori va decidir posar-la a un lloc de més difícil accés al segon pis el 20 de setembre, moment en què Cs situa el delicte de malversació de diners púbics.

 

 

El partit considera que amb aquesta actuació l'alcalde "vulnera" el principi de neutralitat de la institució malgrat ser el màxim responsable que ha de vetllar per aquest compliment. I l'acusen d'haver usat recursos públics amb una actuació que "no és d'interès públic" sinó que respon a un "interès privat d'un sector ideològic" determinat. Per la seva banda, el diputat Héctor Amelló ha lamentat que la subdelegació del govern espanyol a Girona no hagi actuat amb més diligència en altres casos de pancartes com ara a Figueres, Lloret de Mar i Girona i que el partit seguirà denunciant aquells casos d'institucions que "es posen al servei de separatisme amb fins ideològics" per aconseguir unes "institucions neutrals".

 

Comentaris