La Intersindical-CSC renova la direcció per "construir la República"

Carles Sastre repeteix com a secretari general i el sindicat ha creat la nova figura de portaveu i vicesecretari, que ocuparà Sergi Perelló
Una imatge de la nova direcció de la Intersindical
Una imatge de la nova direcció de la Intersindical | I-CSC

 

La Intersindical- CSC ha renovat la direcció amb l'objectiu de reforçar-se i convertir-se en l'eina laboral per "construir la República". Aquest dissabte al matí s'ha dut a terme el VI Congrés Nacional, on el sindicat ha tornat a escollit com a secretari general, Carles Sastre per al període 2018-2022 i ha creat la nova figura de portaveu i vicesecretari, Sergi Perelló. El secretariat nacional l'integrarà un equip de quinze persones (entre les quals hi ha el secretari i el portaveu), deu de les quals són cares noves dins de l'organització. Tot plegat, segons el sindicat, per rejovenir els òrgans de direcció i dotar-los de "massa muscular". Tots ells assumeixen el compromís d'executar la ponència que s'ha aprovat durant el congrés i que, a banda de buscar convertir-se en un eix bàsic per a la construcció de la República, també vol impulsar des dels centres de treball, a través de les futures eleccions de 2019, candidatures i representació sindical nacional.

 

El VI Congrés Nacional de la Intersindical-CSC que s'ha celebrat aquest dissabte a la seu de la UB a plaça Universitat ha tingut com a principals objectius el debat de l'afiliació en relació a l'estratègia a seguir per "assolir la República catalana" i la renovació del secretariat nacional per encapçalar el projecte des dels centres de treball. 

 

Durant l'acte, s'han escollit els integrats del Secretariat Nacional per al període 2018-2022, que encapçalarà de nou Carles Sastre. El sindicat ha creat una nova figura, la de portaveu i vicesecretari, que assumirà Sergi Perelló. L'equip de direcció l'integraran tretze persones més, deu de les quals són cares noves dins de l'organització amb l'objectiu de "rejovenir-la" i dotar-la de "massa muscular". 

 

Tots han assumit el compromís de la ponència que, a més de proposar-se treballar en favor de la República, estableix la voluntat d'impulsar des dels centres de treball, a través de les futures eleccions de 2019, candidatures i representació sindical nacional. 

 

Al Congrés també s'ha presentat el balanç del darrer mandat, destacant com a elements principals d'aquest període el compromís del sindicat en el procés i en la construcció de la República amb la participació en els diferents espais socials que va culminar amb el referèndum de l'1 d'octubre i la vaga general que la Intersindical - CSC va convocar el passat 8 de novembre. Des del sindicat consideren que aquesta actuació ha contribuït a incrementar el nombre d'afiliats i afiliades, que ha crescut un 30% en els darrers mesos. 

 

D'altra banda, s'han aprovat dues resolucions. Una d'elles per donar suport a les persones empresonades i "exiliades" i per rebutjar la "repressió que aquestes persones i les seves famílies pateixen". L'altra, per demanar la derogació de la reforma laboral, la recuperació dels drets laborals i socials, el , desenvolupament de polítiques reals d'igualtat i garantir el sistema de pensions. Comentaris
entranyable
Anims a tots, doncs la República catalana necesita un sindicat ben potent i operatiu.

envia el comentari