El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Intersindical convoca una vaga per denunciar la “precarietat” dins el sector públic
  • CA

El sector públic s’aturarà el pròxim 30 de novembre. La Intersindical ha convocat una vaga al sector públic per tal de denunciar la “precarietat” dels treballadors. Segons el sindicat, a Catalunya hi ha prop de 100.000 interins en risc de perdre la feina per la inestabilitat del seu contracte laboral, un fet que afecta “a la seva seguretat i a la qualitat del servei”. “Si no s’estabilitza aquest contingent, estaríem parlant d’un dels ERO més grans en la història del mercat laboral“, ha assenyalat el secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló.

En aquest sentit, el sindicat ha anunciat que organitzarà concentracions davant centres de treball i organitzarà manifestacions a tot el país. En una roda de premsa telemàtica, els representants de l’associació han assenyalat que la nova llei que pretén regular la situació dels interins és “insuficient” i genera “massa incerteses” entre els treballadors. La Intersindical recorda que el Congrés dels Diputats ha d’aprovar la nova llei entre els dies 30 de novembre i 2 de desembre, un fet que fa més important la mobilització. “És cert que s’han habilitat instruments com el concurs de mèrits per estabilitzar plantilles, però alhora s’han posat condicionants molt restrictius i falta veure’n la lletra petita”, argumenten. Per això, consideren que “la mobilització serà clau per aconseguir que el text final pugui encaminar-se cap a l’estabilització massiva de personal públic“.

El decret que vol aprovar el govern espanyol

Europa ha renyat l’Estat espanyol en multitud d’ocasions per la situació dels interins en frau de llei. Ara, el govern encapçalat per Pedro Sánchez s’ha proposat reduir a un 8% el màxim de treballadors temporals a les administracions públiques abans del 2024. Amb aquest objectiu, un acord d’última hora amb ERC va permetre convalidar al Congrés un decret llei basat principalment en un pacte tancat prèviament per Miquel Iceta. L’acord inicial entre el Ministeri de Política Territorial i els sindicats majoritaris –CCOO, UGT I CSIF– inclou indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 anualitats per al personal temporal que no aconsegueixi una plaça en una oposició. També estableix un màxim de 3 anys per cobrir un lloc de feina a l’administració amb personal eventual.

Tot i comptar amb el suport dels sindicats majoritaris, el decret llei és titllat de “traïció amb totes les lletres” i de “nyap” pels interins afectats, que consideren que “va totalment en contra de la normativa europea”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bonjan a novembre 19, 2021 | 18:19
    Bonjan novembre 19, 2021 | 18:19
    Doncs fora del sector públic, ni us explico lo de la precarietat, incertessa, pressions i neguits
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 19, 2021 | 18:34
    Doctor Strangelove novembre 19, 2021 | 18:34
    Aquest paio guanyaria credibilitat si uses un altre tipus de perruca. Més discreta. Doc.
  3. Icona del comentari de: Pep a novembre 20, 2021 | 13:38
    Pep novembre 20, 2021 | 13:38
    La vaga ja estava convocada abans per altres sindicats. https://twitter.com/CGTCatalunya/status/1461227673049575428?s=20
  4. Icona del comentari de: Narcís a novembre 20, 2021 | 16:00
    Narcís novembre 20, 2021 | 16:00
    A veure si ho entenc : estàn dient que qui ha tingut la sort de treballar al sector públic així cobrant.. cotitzant .. tenen més dret de ser-hi que qui no ha treballat .. no ha cotitzat .. paga llibres, matrícula mensualitats a acadèmia ? PD : on n' és allò d'" igualtat d' oportunitats ' .. atès que el mèrit i la capacitat es mostra en l' examen .. no es tracta de ' torn restringit ' per qui ja n' és dins i vulgui ascendre ( cosa que tampoc hauria de ser !) .. l' Administració és de tots i la mantenim tots !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa