El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior va registrar el partit Junts per Tabàrnia l’any 2011
  • CA

 

 

El registre de partits del ministeri de l’Interior guarda sorpreses. Una d’aquest és el registre del partit polític Junts per Tabàrnia-Via Democràtica. Una formació domiciliada a Esplugues del Llobregat i que com a president hi consta Pablo Barranco Schnitzier i com a vicepresident, un expert en xarxes com Conrado Iriarte. Ara bé, la sorpresa és la data del registre, de fa gairebé vuit anys, el 31 de gener de 2011. 

 

Així el concepte ideològic que ha alenat l’unionisme, Tabàrnia, ve de lluny i va assolir tenir representació política municipal. Concretament, el seu president Barranco que en va ser regidor amb la marca Via Democràtica fins el 2015 a l’ajuntament de Sant Just Desvern, després del seu pas per Plataforma per Catalunya.  Curiosament, Barranco va saltar als mitjans per ser l’impulsor de mesures municipals per evitar cedir el cens per la consulta del 9-N de 2014.

 

Barranco va abandonar la formació de Josep Anglada i va fundar aquest partit per articular llistes municipals. Fins i tot, va preparar el salt a les eleccions al Parlament. Anteriorment, Barranco va ser candidat de Vox a les eleccions europees de 2014. El 2016 va ser escollit vicepresident de PxC. Aquest diari ha intentat posar-se en contacte amb Barranco sense èxit. 

 

 

Tabàrnia ha entrat en l’escena política en el darrer any, després del seu esperonament per part de Ciutadans. Ara bé, el partit ja existia i precisament de la part ultraespanyolista, i a mans d’un polític que ha militat en diverses formacions unionistes. El passat 20 de juny es va registrar un altre partit batejat com “Tabàrnia”, presidit per José Ortega.

El registre dels partits
El registre dels partits | Registre

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa