Interior respon a l’Audiència Nacional que “no existeix acta o instrucció” del Ministeri que ordeni les repatriacions

El departament de Marlaska demana que s'inadmeti el recurs perquè "no existeix activitat administrativa impugnable"

El Ministeri d’Interior ha respost a l’Audiència Nacional que “no existeix acta o instrucció” del departament encapçalat pel ministre Fernando Grande-Marlaska que ordeni les repatriacions. En un escrit dirigit a la sala contenciosa-administrativa, el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, argumenta que el document que sol·licita és un escrit del 10 d’agost que “es limita a posar de manifest que el Ministeri d’Interior prega que es procedeixi a efectuar el retorn dels menors respectant els seus interessos o drets”. “En conseqüència, com que no existeix activitat administrativa impugnable per part del Ministeri de l’Interior, procedeix la inadmissió del recurs” presentat per la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat, sosté.

En el recurs, l’entitat demana la suspensió cautelar dels trasllats. L’Audiència Nacional va demanar a Interior que confirmés que va ordenar la repatriació de menors i sol·licitava el document del 10 d’agost. Interior remarca que l’ordre de retorn dels menors “no ha estat dictada pel Ministeri d’Interior” i, per tant, l’Audiència Nacional no és competent. El Ministeri insisteix que va ser el govern de Ceuta qui va sol·licitar “l’aplicació de l’acord” entre Espanya i el Marroc i, per això, Interior va fer l’escrit en resposta a aquesta petició. “Tot això amb la finalitat última de garantir en cada cas les condicions de reunificació familiar efectiva del menor o la seva entrega a càrrec d’una institució de tutela”, afegeix la resposta a l’Audiència Nacional.

Comentaris

    Cal coherència 18/08/2021 11:07 am
    Aquests nens han de ser retornats als seus pares, com és lògic. Hi ha jutges que sempre creen problemes i posen pals a les rodes. Els que estan a favor que es quedin, que n'acullin i es facin responsables de la seva educació.

Nou comentari