Interior estudia si estén l’ampliació horària d’estiu de les discoteques fins a Nadal

La Fecasarm demana que l'aforament dels locals nocturns sigui del 50% i no del 30% a la fase 3

El Departament d’Interior ha acceptat estudiar la proposta presentada ara fa uns dies per la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), relativa a allargar els horaris d’estiu de bars, bars musicals i discoteques fins al desembre durant els anys 2020 i 2021, segons ha dit la mateixa entitat en un comunicat. La Fecasarm va sol·licitar al Departament que l’ampliació horària d’estiu prevista entre els dies 1 de juny i 15 de setembre per a les activitats principals de bar, restaurant, bar musical i discoteca, entre d’altres, d’arreu de Catalunya, s’allargui fins Nadal, durant aquest any i el vinent.

La Fecasarm basa la seva petició en què, quan comenci a regir l’ampliació horària el proper dilluns dia 1 de juny, molts pocs bars i restaurants tindran la seva part interior oberta al públic i cap discoteca ni bar musical de Catalunya es trobarà obert encara. De fet, només podran començar a gaudir de l’ampliació horària aquells locals amb llicència de bar i/o restaurant que estiguin situats en regions sanitàries que es trobin en la fase 2 de la desescalada. Els bars musicals i les discoteques no podran accedir a l’horari ampliat d’estiu fins que els seus territoris no arribin a la fase 3 de la desescalada.

En la seva resposta, signada pel director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, el Departament d’Interior s’ha fet ressò de les circumstàncies excepcionals que estan afectant al sector i ha qualificat la proposta de “constructiva“, tot exposant que: “donada la situació actual provocada per la crisi sanitària, en que les activitats d’espectacles públics i recreatives musicals són de les més afectades econòmicament, analitzarem la vostra proposta constructiva i buscarem complicitats en altres àmbits del Govern i en el món local per trobar solucions que us ajudin a pal·liar la situació”.

Nou comentari