Els interins denuncien l’Estat espanyol a Brussel·les

Nova denúncia dels interins a Brussel·les. La Plataforma d’Empleats Públics ha denunciat “l’abús de la temporalitat” que es produeix des de fa temps a les administracions de l’estat espanyol. Una vintena de representants s’han manifestat aquest dimarts a les portes del Parlament Europeu, on també han mantingut reunions amb eurodiputats de Ciutadans, el PP, Vox, el PSOE i el PNB. La portaveu de la plataforma, Ana Dueñas s’ha queixat que el projecte de llei impulsat per l’anterior ministre de Funció Pública, Miquel Iceta, només s’aplicarà a l’1% dels interins: “Farà que ens cessin a la majoria”.

En aquest sentit, Dueñas ha reclamat una sanció a les administracions per aquesta “mala praxi” i reclama al govern espanyol que compleixi amb la directiva laboral europea. “És l’administració qui ha de pagar, no nosaltres”, ha reblat. Des de la plataforma també avisen que un dels objectius que exigeix Brussel·les per desemborsar els fons europeus de recuperació és resoldre el problema de l’alta temporalitat a Espanya. “No té sentit que es paguin fons a governs que no estan aplicant les directives europees”, ha defensat Dueñas.

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha acusat l’executiu de PSOE i Podemos de prendre “decisions d’esquenes” als interins afectats i de no “complir amb la directiva europea”. “El que s’està plantejant no és suficient, no dona resposta a un problema global”, ha dit en una atenció als mitjans després de mantenir la trobada amb la plataforma.

En una sentència del març del 2020 el Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar que els empleats interins estan emparats per la normativa europea laboral encara que hagin consentit lliurement la renovació consecutiva d’aquests tipus de contractes. El govern espanyol, ERC i PNB han arribat aquest any a un acord per canviar llei i permetre als treballadors temporals des de fa cinc anys ser fixos sense opositar.

Comentaris

    Prou privilegis Novembre 16, 2021 | 17:04
    Els interins que no han opositat no han hagut de demostrar la seva vàlua per sobre d'altres com els que sí. La majoria se'ls ha renovat per inèrcia, en cap cas perquè siguin els millors.

Nou comentari