Intel·lectuals reconeguts internacionalment demanen a 'Le Monde' l'alliberament dels presos

Els italians Roberto Saviano i Erri de Luca i els francesos Daniel Pennac i Jean-Marie Laclavetine diuen a que com a ciutadans se senten "responsables" de defensar "el dret a la lliure expressió"

"Nosaltres, ciutadans d'Europa demanem la llibertat immediata dels catalans empresonats per les seves conviccions polítiques": És el missatge que traslladen quatre reconeguts escriptors en un article publicat al diari Le Monde aquest dimecres. Els italians Roberto Saviano i Erri de Luca i els francesos Daniel Pennac i Jean-Marie Laclavetine comparteixen tribuna i denuncien que els polítics que són entre reixes estan acusats de rebel·lió i sedició, fent front a penes de trenta anys de presó. "Ells però, no tenien ni una sola pedra a la mà", defensen. En aquest sentit, els autors de l'article demanen que es retiri l'acusació, que consideren "greu i desmesurada" i se'ls deixi en llibertat.

Com a ciutadans, diuen, se senten "responsables del dret a la paraula i la lliure expressió" i reivindiquen que les opinions o les creences "es discuteixen però no s'empresonen" i que la "repressió de les minories" no ha de tenir cabuda. Per altra banda, matisen que tot i que no els "correspon" a ells intervenir a favor o en contra de la independència de Catalunya sí que els pertoca defensar els ciutadans europeus que són entre reixes "per la fidelitat a les seves paraules".

 

 

En el text també expliquen que si fan referència a Catalunya i no a Turquia és perquè la primera "és una terra d'Europa". "I creiem que vivim en el seu laboratori de democràcia", afegeixen. És per això, justifiquen, que aquest laboratori ha de "rebutjar l'experiència d'arrestar representants escollits per la voluntat popular, amenaçant-los amb un càstig per les seves idees polítiques".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?