Un informe renya la Comissió Europea pel seu silenci sobre Catalunya

Un nou informe europeu carrega contra la gestió que fa la Comissió Europea sobre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Binding the Guardian és un text encarregat pel grup L’Esquerra del Parlament Europeu, en qual hi formen part EH Bildu, Podem i Esquerra Unida, i assenyala que els silencis d’aquest organisme europeu sobre la repressió que exerceix Espanya contra els catalans representen un perill per a l’estat de dret de la Unió Europea.

Es tracta d’un estudi que es fixa en els informes que ha fet la Comissió Europea sobre l’estat de dret el 2020 i 2021, i denuncia que aquests no fan referència a les “nombroses vulneracions de l’estat de dret que el Govern espanyol ha comès en resposta al referèndum d’independència de Catalunya del 2017“. Lamenten, doncs, que tractin el Procés com un “afer intern” de l’Estat espanyol. Consideren que l’Estat espanyol vulnera una sèrie de drets i llibertats fonamentals amb una impunitat que “no pot suportar una fer intern de cap govern”. En aquest sentit, assenyalen que és “injustificable” el silenci de la Comissió Europea sobre aquest conflicte polític.

Aquest informe denuncia que a Espanya s’incompleix un pilar bàsic de les democràcies: la independència judicial, i assenyala que s’ha empresonat líders civils i polítics catalans. De fet, afegeix que ens com el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides o organitzacions com Amnistia Internacional Human Rights Watch han carregat contra Espanya per aquesta qüestió. En aquest estudi també s’alerta que hi ha un augment del discurs d’odi i d’agressions contra els catalans.

Tota el tema de les fiances del Tribunal de Comptes també es recull en aquest informe. S’hi denuncia la persecució dels líders catalans per les seves declaracions i per convocar manifestacions pacífiques, i també l’espionatge il·legal que han patit alguns polítics catalans a través del programari espia Pegasus. L’informe també assenyala que “sota l’aparença de protegir una Constitució democràtica, les autoritats espanyoles han dut a terme un abús de poder sistemàtic”.

Comentaris

  jg Novembre 08, 2021 | 13:03
  otro exito del diplocat? cuanto ha costado esta vez...
   AFM Novembre 08, 2021 | 16:04
   segur que molt menys que la operació militar que per Terra mar i aire va assetjar el 2017 l'exercit Espanyol Catalunya i en especial la ciutat de barcelona...que només amb lo colla de salvatges i ineptes de piolins (90 millions eruos) i ativorrats de cocaïna es divertien vexant to el que veien pels nostres carrers..
    Gonzalo Novembre 08, 2021 | 20:38
    Lo de la cocaína lo sabes porque se la vendió tu puta madre,no?
  Gonzalo Novembre 08, 2021 | 13:25
  informe encargado por erc, podemos y bildu. Neutralidad a tope. Ya salió la primera sentencia del TEDH respecto a la actuación policial el 1 de octubre. No hubo ningún exceso en su intervención. Eso es lo que vale. Lo demás, palabrería barata.
   Si noi, Novembre 08, 2021 | 14:51
   per això no hi ha manera que les Democràcies europees entreguin a Fuigpelmón a la monarquia bananera i feixista, oi?
    Gonzalo Novembre 08, 2021 | 19:12
    Ya caerá...y sino, que se quede en Bélgica otros 16 añitos más. Hasta que prescriba su delito.
   Anònim Novembre 08, 2021 | 17:34
   Espanya, un gran país que l'han fet fora a hòsties de tots els països d'Amèrica.
    Gonzalo Novembre 08, 2021 | 19:11
    Por eso ahora todos los sudamericanos desean venir a España para mejorar su futuro y el de sus familias
  Ehem ! Novembre 08, 2021 | 16:36
  L'espanyolam torna a anar roent... bon senyal. Seguim.
   Gonzalo Novembre 08, 2021 | 19:13
   Y el separatismo catalán, vomitando bilis desde tiempos inmemoriales. Vamos bien. Seguimos.
  Espectador Novembre 08, 2021 | 16:40
  Per aquest espanyols de pa sucat amb oli: Un país del que sentir-se orgullós és el que té un règim de drets i llibertats, fa complir els drets humans, i sap integrar tots els seus habitants amb totes les discrepàncies que hi pugui haver. Amb el tractament dels exiliats i la persecució judicial us esteu distanciant cada cop mes d'Europa, i quan més ho necessiteu amb una crisi economica que Espanya lidera en atur. Amb aquesta mentalitat tan curta Espanya continuara sempre sent diferent, quina llastima.
   Gonzalo Novembre 08, 2021 | 19:19
   Clasificación de países democráticos según "the economist", año 2020: España cae seis puestos, pero sigue siendo una "democracia plena": Francia ya no lo es. La caída de los índices democráticos es generalizada, pero España sigue considerándose una democracia plena por encima de Estados Unidos, Francia e Italia. Ya sabemos que la verdad os jode. Pero es lo que hay. No por mucho repetir una mentira, está se convierte en realidad. Y si, España es una democracia consolidada. Y lo certifican medios tan influyentes cómo ". The economist".
  Nada nuevo, la misma mierda de siempre. Novembre 08, 2021 | 22:07
  Ex-terroristas, anticapitalististas y comprados; pura basura.
  Català Novembre 09, 2021 | 08:19
  I a europa se'ls en fot. El Poder és el mateix a tot arreu.
  Ricard Novembre 09, 2021 | 08:46
  La Comissió són els Estats. I els Estats estan posicionats contra nous Estats. Hem de fer-los la vida impossible, i aleshores reaccionaran. Com a l'1 d'octubre.
   Gonzalo Novembre 09, 2021 | 13:27
   Y como les vais a hacer la vida imposible a todos los países europeos? Detallalo, por favor. Así nos descojonaremos todos de la risa.
    No cal fer-los la vida impossible... Novembre 10, 2021 | 05:57
    Ja s'en engarrega la monarquia bananera d'ejpaÑistán de demostrar les greus mancances democràtiques i biaix fexista que té aquest país de pandereta des de fa més de 80 anys, amb emèrit putero exiliat inclòs.

Nou comentari