Infermeres de Catalunya demana un ajornament de les eleccions

El sindicat fa "una crida a la responsabilitat" al TSJC, el Parlament, la Generalitat i la Moncloa

Infermeres de Catalunya ha fet “una crida a la responsabilitat al TSJC, a tots els grups del Parlament, al Govern i al govern espanyol perquè destinin tots els seus esforços i sentit comú” a ajornar les eleccions del 14 de febrer “pel bé de la salut de les persones i en defensa dels centres i serveis de salut de Catalunya davant la dramàtica situació que s’està vivint en aquests moments”. A través d’un comunicat alerten que mantenir la data del 14-F “vulnera el dret a la salut de tots els individus i posa en perill innecessàriament milers de vides“.

Així doncs, etziben que “el dret a vot no pot estar per damunt del dret a la vida“. “No té sentit demanar als ciutadans la limitació dels seus drets fonamentals, com la llibertat de moviment i de reunió, mentre per motius partidistes se’ls exposa innecessàriament al risc de contagiar-se”, apunten. Així doncs, insisteixen que “amb fets com aquests es perd tota la credibilitat institucional quan se’ns demana corresponsabilitat ciutadana“.

El sindicat demana un mínim de mesures de seguretat en cas que les eleccions no s’acabin d’ajornar, com poder votar a l’aire lliure, proporcionar EPIs als membres de les meses, control per evitar aglomeracions i mantenir les distàncies, donar prioritat a les persones vulnerables, tenir una franja de votació especial per als infectats, i comptar am les infermeres “per aportar el seu coneixement en l’elaboració dels protocols i materials“.

Nou comentari