El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Infermeres de Catalunya veu “insuficient” la gratificació extra als sanitaris
  • CA

El col·lectiu Infermeres de Catalunya (IC) considera “insuficient i injust” el decret de gratificació extraordinària als sanitaris pel sobreesforç de la covid-19 anunciat aquest dimecres pel Govern. L’entitat valora la intenció de l’executiu però subratlla que no reverteix les “retallades” dels últims anys a les plantilles de la sanitat pública i en concret a la infermeria. “Una paga puntual no reverteix la situació de precarietat laboral que patim, ni esmena la manca de personal i d’inversió al Sistema Públic de Salut”, afirma l’entitat. A més, IC rebutja que les categories professionals determinin diferències en la retribució, i assegura que la taula retributiva presentada pel Govern “no recompensa” als qui han estat “més exposats”.

També lamenten que la paga “deixa de banda” el personal de les residències geriàtriques privades malgrat que l’administració pública “ha fet ús” d’aquests equipaments i els seus treballadors “han estat igualment exposats” al virus. A més subratllen que “no queda clar” si el decret engloba el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Per tot plegat IC reclama que la gratificació sigui “igual” per a tots els professionals sanitaris i la resta de treballadors “essencials, indiferentment de la categoria”; que inclogui les plantilles dels centres públics i privats i la del SEM; que s’estableixi un plus de perillositat “permanent” i que es reverteixin les retallades dels últims anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa