El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Independents de JxCat demanen crear una “organització” amb el lideratge de Puigdemont
  • CA

Acció per la República, que aglutina diputats independents de JxCat, ha defensat aquest dimecres construir una “organització” que reconegui el lideratge de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

“Defensem la construcció d’una nova organització que sigui radicalment democràtica, desacomplexadament independentista, oberta a tothom qui s’hi vulgui integrar, definida en tot des de la base, estructurada de manera paritària i alliberada de males praxis antigues”, destaquen en un comunicat.

La diputada de JxCat al Parlament i membre del Consell per la República Catalana, Aurora Madaula, és el rostre visible del partit, així com també el diputat Ferran Mascarell, i el secretari general, Agustí Colomines.

Segons Acció per la República, reconeixen el lideratge de Puigdemomt entre les forces independentistes que aposten per la ruptura, i “perquè aquesta voluntat de ruptura tingui opcions de construir una alternativa guanyadora, cal que tots els que hi vulguin ser s’articulin d’una manera nova” al voltant de la seva figura.

A més de situar com a objectiu tàctic governar l’autonomia “insuficient” de Catalunya, consideren que han de reclamar els 16.000 milions de dèficit fiscal i, en la seva opinió, la falta d’inversions en infraestructures a l’hora de reconèixer la llengua i cultura catalanes.

“Tenim l’objectiu estratègic de fer la república, que ara és més necessària que mai”, asseguren, després de destacar que la pandèmia del coronavirus ha evidenciat que l’Estat està disposat a tot perquè Catalunya continuï sotmesa.

“No podem esperar més: necessitem construir un país diferent i les eines que tenim ara mateix no permeten que sigui possible. Només la independència ens les donarà”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa