El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme protestarà l’11-S davant de les seus del SEPE, Hisenda i la Seguretat Social
  • CA

La manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’independentisme s’ajusta aquest 2020 a la situació epidèmiològica del país i combinarà una part virtual amb una altra de física. La física consistirà, segons han informat els organitzadors aquest divendres, en protestes davant d’edificis estatals a tot Catalunya: seus del Servicio d’Empleo Público d’Espanya (SEPE), de l’Agència Tributària i de la Seguretat Social.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha explicat en roda de premsa que tota organització queda pendent de la situació de la covid-19 al país i per tant tot acte al carrer podria cancel·lar-se i sempre complint les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

Els organitzadors han escollit per aquest any el lema “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”. Paluzie ha comentat que l’independentisme no pot semblar aliè al que està passant i a les conseqüències socials i econòmiques greus que ha ocasionat la pandèmia a Catalunya. Les protestes presencials es faran en un total de 60 municipis i en uns 100 punts, aproximadament. En aquests punts es desplegaria una pancarta amb el lema de la diada.

Paluzie també ha dit que la situació actual permet que l’independentisme fixi aquest any la protesta en les raons que fan necessària la independència, després d’uns anys centrats en la denúncia sobre la repressió de l’Estat després del referèndum de l’1-O.

En la mateixa roda de premsa, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, ha demanat que l’independentisme abandoni la divsió davant d’una Diada de l’11-S que serà “complicada”. Per part d’Òmnium Cultural, el seu vicepresident, Marcel Mauri, ha recordat que cal mobilitzar-se perquè “la independència és l’únic projecte de futur viable que exigeix a Catalunya”.

Mobilització virtual

Pel que fa a la mobilització digital, es proposa crear una gran xarxa virtual, xarxaindependencia.cat, que “mostri la implementació de l’independentisme en el territori i il·lustri la capacitat col·lectiva de les persones per realitzar grans canvis”, diuen els organitzadors. Per a crear aquesta xarxa, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles amb un codi QR. En cap cas es demanarà identificació personal, sinó simplement el municipi on es troben.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa