El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme històric fixa objectiu: “candidatura de país” liderada per Puigdemont
  • CA

El moviment d’històrics de l’independentisme d’esquerres, que promou el manifest que es presentarà dissabte a l’Ateneu Barcelonès per donar suport al Consell per la República i al president a l’exili, Carles Puigdemont, aterra les seves demandes i concreta les peticions: en un comunicat enviat dimecres a la nit especifiquen que la seva proposta passa per “la constitució d’un front, d’un bloc polític i social pensat per aplicar, dins i fora del país, les línies d’actuació d’una estratègia comuna”.

[r:1]

El text fixa “com a fita immediata” el plantejament de “la formació d’una candidatura de país, que prioritzi la instauració de la República nascuda l’1-O, proclamada el 27 d’octubre pel Parlament de Catalunya i de la que el Consell per la República, impulsat pel president Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, n’és l’embrió”.

El manifest aplega el nom de diferents figures històriques de l’independentisme d’esquerres. Els seus promotors fan una crida a les noves generacions per definir plegats “una estratègia compartida per tot l’independentisme, que dibuixi el camí en aquesta segona etapa del procés d’independència”. L’estratègia hauria de ser “capaç de superar les limitacions que han tingut, tenen i tindran” els partits independentistes per “assumir el paper que els correspon en els moments decisius”.

Els promotors de la iniciativa llegiran el manifest dissabte a l’Ateneu Barcelonès. 

Document: Manifest del moviment d’esquerres per la República

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa