Ponsatí avisa de la “resiliència” de l’independentisme en el gran debat de la UE

L'eurodiputada de Junts per Catalunya respon al discurs de Von der Leyen a Estrasburg hores abans de la taula de diàleg a Barcelona

L’eurodiputada de Junts per Catalunya i economista Clara Ponsatí ha llançat un avís sobre la “resiliència” de l’independentisme durant la seva intervenció en el debat de l’estat de la Unió Europea, el més important de la institució i que obre el curs polític, a la seu d’Estrasburg del Parlament Europeu. I ho ha fet just unes hores abans que es reuneixi a Barcelona la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol de Pedro Sánchez, de la qual ha estat apartada Junts per Catalunya. Les dues estratègies de l’independentisme, per tant, tornen a confrontar-se en un mateix dia, a l’interior i a l’exterior, on els exiliats, amb Carles Puigdemont al capdavant, segueixen el seu full de ruta.

En una rèplica al discurs de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Layen, que ha obert el debat, Clara Ponsatí ha recordat que a Espanya encara hi ha “repressió”, que inclou “espionatge” dels “opositors polítics” i la imputació de persones que són “acusades amb càrrecs de terrorisme” que no s’ajusten a la realitat dels fets. Segons Ponsatí, Pedro Sánchez no aposta realment pel diàleg, malgrat haver permès que “nou presos polítics” hagin tornat a cassa seva amb els indults.

Clara Ponsatí, en el debat de l'estat de la Unió, el 15 de setembre del 2021
Clara Ponsatí, en el debat de l’estat de la Unió, el 15 de setembre del 2021

Ponsatí ha subratllat que Pedro Sánchez respon a la situació política amb “repressió”, i ha advertit que “els catalans no cediran”. “No pararan de sortir al carrer. Milers de persones han alçat la seva veu”, ha afegit l’eurodiputada adreçant-se a la presidenta de la Comisisó Europea i a tots els diputats presents al gegantí hemicicle del Parlament Europeu. La diputada de Junts per Catalunya ha recordat: “Volem ser independents, no hi ha cap altre moviment polític a Europa que mobilitzi tan suport ni que tingui la resiliència de la causa catalana malgrat la repressió espanyola, malgrat la indiferència de les institucions europees. Vencerem”, ha conclòs.

Ponsatí ha tornat a tenir un torn de paraula d’un minut després que Von der Leyen hagi fet la seva segona intervenció, en què ha respost de manera breu i resumida a algunes de les interpel·lacions que li havien fet però no ha dit ni mitja paraula de la qüestió catalana. Per això, l’eurodiputada de Junts per Catalunya ha recordat que les recomanacions del Consell d’Europa a Espanya sobre qüestions relacionades amb els drets humans i civils i el funcionament de la justícia “tenen una llarga llista de deures pendents”. “I vostè no n’ha dit res”, li ha retret a la presidenta de la Comissió Europea.

“Espanya no ha pres cap mesura per frenar la repressió i els abusos judicials”, ha remarcat. També ha assenyalat que recentment el portaveu de justícia del PP, Enrique López, ha presumit en una entrevista de tenir “el control de la majoria de la judicatura” i que “ningú ha dit res sobre això”. “Hi ha una croada anticatalana i Pedro Sánchez mira cap a un altra banda” i ha reclamat que la UE que garanteixi la independència judicial d’Espanya, perquè si no ho fa no tindrà cap autoritat moral sobre altres països. “Espanya és el taló d’Aquil·les d’Europa”, ha alertat.

Comentaris

  Gonzalo 15/09/2021 12:40 pm
  Nunca un miserable minuto había ocupado tanto espacio..en fin....más alfalfa para la borregada laZinaZi.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 15/09/2021 12:59 pm
  Que gran la Clara ! El President Puigdemont s'hauria d'escoltar la senyora Ponsatí (encara més del que suposo se l'escolta). El seu llibre "The Case of the Catalans" un resum excel·lent per a posar al corrent la gent d'arreu del món de la nostra història i la nostra situació. No l'he sentida mai respondre els periodistes ni intervenir al parlament de la UE en la llengua dels castellans (on no la deixen parlar en català, parla en anglès).
   Doctor Strangelove 15/09/2021 2:21 pm
   A veure Borrego desinformat, aquest tia cobrava de l'Estat Espanyol, mentre voltava per USA os usa, fins que li van fotre una puntada al cul. Llavors es va fer indepre, és un ser bàsic amb un currículum lamentable! Doc.
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 15/09/2021 9:59 pm
    Abans de parlar de la senyora Ponsatí renta't la boca amb lleixiu, doctor menjamerdes
     MHP 16/09/2021 10:31 am
     Més tontu no pots ser. Apa, a pastar fang, babau.
  Tonta, tonta y requetetonta :¿resiliència?. 15/09/2021 2:01 pm
  ¿Has oído hablar del área metropolitana de Barcelona?; pues eso, los viejos fanáticos supremacistas por ley biológica caen cómo moscas ( tú estarás pronto entre ellos) y las nuevas generaciones pasan olímpicamente de este rollete político y sobretodo pasan del catalán.
   Escurçó Negre 15/09/2021 10:32 pm
   Perdona, però els que estàn acabats són els " vells espanyolistes ", que cada vegada hi ha menys i ja no arriba tanta immigració caspanyola. La gent més jove potser passa ara de la política, com ha passat sempre, però t'asseguro que més endavant pendràn consciència. A més la immigració que ara arriba a Catalunya ja no és espanyola i volen millorar les seves condicions de vida. Però Espanya no té res a oferir i en canvi, Catalunya tot.
  Tonta, tonta y requetetonta :¿resiliència?.. 15/09/2021 2:02 pm
  ¿Has oído hablar del área metropolitana de Barcelona?; pues eso, los viejos fanáticos supremacistas por ley biológica caen cómo moscas ( tú estarás pronto entre ellos) y las nuevas generaciones pasan olímpicamente de este rollete político y sobretodo pasan del catalán.
  MHP 15/09/2021 2:22 pm
  Aquesta dona està com un llum.
  Clara Ponsatí "va de farol" 15/09/2021 2:30 pm
  També al Parlament de la UE.
  Desconeixement històric 15/09/2021 2:40 pm
  Gràcies, Clara! Què els passa a les autori t ats europees que estan tan enamorades de l'Espanya anti democràtica?Ja coneiven la història de càstig i venjantces d'Espanya sobre Catalunya?
  Pedro 15/09/2021 3:24 pm
  Va, ser buenos periodistas y publicar una foto donde se vea cuanta gente la estaba oyendo.
  ciutadà 15/09/2021 3:33 pm
  Els que els passa a les autoritats europees és que ja els està bé la repressió espanyola a Catalunya. El Poder és el mateix arreu; tot el que no sigui pasta gansa no els importa.
  ciutadà 15/09/2021 3:33 pm
  Els que els passa a les autoritats europees és que ja els està bé la repressió espanyola a Catalunya. El Poder és el mateix arreu; tot el que no sigui pasta gansa no els importa.
  Luisnomeacuerdo 15/09/2021 5:02 pm
  El interés que despiertan los fascistas independentistas en Europa es más bien poco, por no decir nada. No os van a tolerar nada, id asumiendo el duelo que ya os dura 300 años. Lo vuestro no tiene futuro y lo sabéis.
   Ich verstehe nur Bahnhof 15/09/2021 9:42 pm
   Què remugues, sac de merda ?
  Angelblau 15/09/2021 5:04 pm
  Gran .. mol GRAN la Ponsatí
  Teresa 15/09/2021 5:20 pm
  Quan es diuen las veritats es perden las amistats (que no i han sigut mai )
  Europa,Europa 15/09/2021 5:57 pm
  La Europa democràtica va mantenir al poder al dictador espanyol Cisquet el Cabdill per la gràcia del Déu europeu i americà per interessos estratègics a la guerra freda amb l'est. Ni aleshores li va importar els republicans espanyols, ni ara els importa els independentistes republicans catalans.
   QUE ES LA DEMOCRACIA 15/09/2021 6:51 pm
   Perfona pero ningun pais EUROPEO tiene DEMOCRACIA. Porque ningun pais comple con las dos condiciones para tener DEMOCRACIA. 1) Tener separacion de poderes. 2) Tener principio de representacion. La gente se piensa que ir a votar eso es tener DEMOCRACIA.
    Más fácil me lo pones 15/09/2021 7:51 pm
    En Espanya no existe la democracia. Comenzó con una falaz transición para salvar el culo a los fascistas, que nos ha llevado al precipicio social, judicial y político. Apuntalar la monarquía a toda costa, debilita esta democràcia que se derrumba a pasos agigantados y todo por mantener la herencia del franquismo.
    Más fácil me lo pones 15/09/2021 7:51 pm
    En Espanya no existe la democracia. Comenzó con una falaz transición para salvar el culo a los fascistas, que nos ha llevado al precipicio social, judicial y político. Apuntalar la monarquía a toda costa, debilita esta democràcia que se derrumba a pasos agigantados y todo por mantener la herencia del franquismo.
  Bru 15/09/2021 10:01 pm
  Persistent i convincent Clara Ponsatí. Endavant!
  Vendetta 15/09/2021 11:42 pm
  Arruina escanya y totom su mirara,destrocem la economía boicot als seus productes
  ton c. 16/09/2021 7:44 am
  ui quina emprenyada que han agafat els unionistes, alguna cosa es mou oi?
   Sr. Floïd 16/09/2021 10:34 am
   Si, els meus bodells al veure a la tonteta de la Ponsatí.

Nou comentari