El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Incidents’ a les primàries del PDeCAT
  • CA

 

Les primàries del PDeCAT per fer la llista de cara a les eleccions generals del 28-A han registrat dos incidents en les votacions que han generat controvèrsia enmig de les negociacions amb la Crida Nacional per conformar un front independentista a Madrid.

 

El primer dels incidents es va produir a les votacions de l’agrupació comarcal de La Garrotxa, on el diputat Jordi Xuclà va resultar escollit juntament amb un altre candidat, David Coromina. El resultat de la votació va donar un vot de més per a Corominas.

 

Xuclà i altres membres del partit a la comarca, però, han impugnat la votació perquè un dels votants ho va fer sense estar al corrent del pagament de la quota del partit. Aquesta vot és el que podria haver deixat en segona posició Xuclà. La mesa va permetre que aquesta persona votés tot i ser advertida i el fet va constar en acta.

 

El veterà diputat al Congrés ha denunciat públicament que aprofitant aquesta circumstància algú hagi intentat “intoxicar” per presentar-lo com “un àngel caigut”, fet que nega, tenint en compte que el reglament del partit estableix que les agrupacions han d’escollir fins a un màxim de tres persones per ser precandidats a les llistes. En aquest cas, subratlla, els candidats eren dos i la votació s’hagués pogut fer “en bloc”.

 

El segon incident del procés de primàries té com a protagonista Carles Campuzano. El també diputat demòcrata a Madrid es va postular per encapçalar la llista de Barcelona després d’obtenir el suport de l’agrupació del Garraf.

 

El mètode d’elecció de Campuzano, però, ha estat qüestionat públicament pel president del PDeCAT al Berguedà, Jordi Selga. A través de Twitter Selga ha fet públic el fragment d’una conversa de Whatsapp en què algú sosté que al Garraf no s’han fet primàries i el que s’ha votat ha estat una carta de Campuzano.

 

Selga ha qüestionat directament Campuzano i aquest li ha respost que l’agrupació del Garraf “és lliure de proposar el que cregui convenient”.

 

 

El del Berguedà li replica aleshores que exigeix “bon fer” i li recorda que la convocatòria del PDeCAT “era per tots igual” i apunta que el que ha passat al Garraf “no és el cas”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa