Illa veu “agosarat” que Aragonès demani la presència de Sánchez a la taula de diàleg

Diu que si el president català hagués anat a la conferència de presidents tindria "més legitimitat" per demanar-ho

El president del PSC al Parlament i cap de l’oposició, Salvador Illa, s’ha mostrat “astorat” per “l’agosarament” amb què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assisteixi a la taula de diàleg quan, segons Illa, “no compleix les obligacions com a president de la Generalitat”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Illa ha afegit que si el president català hagués anat a la conferència de presidents de Salamanca o hagués obert un diàleg a Catalunya “podria tenir una mica més de legitimitat” per demanar la presència del president espanyol. Segons Illa, serà Sánchez qui decideixi si participa de la reunió que se celebrarà la setmana del 13 de setembre.

Illa ha descartat la seva presència en la taula de diàleg ja que es tracta d’un espai entre governs i ell no forma part de cap dels dos executius. Ha insistit que cada govern decidirà les seves delegacions i ha assenyalat que hi ha “soroll” en el plantejament del Govern de la Generalitat. 

Dolgut amb el Govern per la pandèmia

El cap de l’oposició també s’ha mostrat “dolgut” pel fet que el Govern, segons ha dit, no ha complert el pacte d’informar el PSC sobre els canvis de criteri en la gestió de la pandèmia. Illa ha concretat que l’executiu no ha comunicat al seu partit els canvis pel que fa al toc de queda i no troba de rebut que se n’hagin assabentat per la premsa. Tot i admetre que el Govern no en té cap obligació assegura que “hi ha camp de millora” i que ja ha traslladat el seu malestar per aquesta qüestió.

Estén la mà per aprovar els pressupostos

Illa considera que el normal és que el Govern, format per ERC i Junts, aprovi els pressupostos per al 2022 amb la majoria que va permetre la investidura, és a dir, amb la CUP. Però si aquesta fórmula no tira endavant, ha ofert la disponibilitat del seu partit. “Aquí estem nosaltres perquè no podem quedar sense pressupostos”. I és que, segons el president del PSC al Parlament, Catalunya necessita uns pressupostos i el seu partit interposarà els interessos de Catalunya als del partit.

Comentaris

    Ricard 31/08/2021 11:12 am
    Evident: un castellà no es rebaixa mai a negociar amb un català. El seu patge local ho sap molt bé.

Nou comentari