Illa titlla el 52% de “fictici” i assegura que l’independentisme no supera el 25%

El candidat socialista basa el seu discurs en el que ha batejat com a "cinc mentides"

El president del grup socialista al Parlament, Salvador Illa, ha començat la seva intervenció a la segona volta del debat d’investidura de Pere Aragonès recordant un discurs de Pasqual Maragall de la Diada de 2005 on critiva el “ressentiment”. Un intent de recuperar el que al llarg del seu discurs ha definit com la “socialdemocràcia catalanista”. Ara bé, immediatament després ha continuat el seu discurs en castellà, com si utilitzar una llengua fos una opció ideològica , per retreure el que descriu com el desori independentista.

Illa ha qualificat el debat de “pròrroga innecessària d’un partit que acabi acabarà malament per a Catalunya”. Illa ha articulat el seu discurs en base “cinc mentides”. Una primera, és posar en dubte el 52% obtingut a les urnes. “Una majoria fictícia”, assegura. “Corresponen en realitat sobre el 25% sobre el cens, insuficient per un procés de ruptura; és més, els vots d’ERC, JxCAT i la CUP només són el 48,05% dels vots, s’anoten els vots d’aquells que van expulsar del seu Govern el PDeCAT”, ha conclòs. Tot i aquests números, ha acusat a l’independentisme “d’ignorar el 50% de la societat catalana”.

Una segona mentida és, per a Illa, el Consell per la República. “Enganyar-se amb unes noves institucions a mida, és autoenganyar-se i desprestigiar les nostres institucions”, han reblat. El tercer “engany” és basar l’unilateralisme en drets fonamentals. El quart, vincular el “rupturisme” als avenços socials. Un cinquè engany, que s’han presentat 10 anys, com un “éxit” quan ha estat el contrari. “Cinc enganys que senyor candidat, repeteix”, ha advertit Illa. En aquest sentit, ha acusat al candidat republicà “d’abocar al país a unes noves eleccions”.

“Vostès que estimen tant Catalunya l’han portat a la decandència, potser no l’estimin tant i l’estimin millor”, ha retret el socialista. Així ha descrit una Catalunya “decadent” i amb una “evident degradació política i institucional”. Illa ha demanat arribar a acords “Catalunya endins i Catalunya en fora” que ens “faran avançar col·lectivament”.

“Facin un pas al costat”

Segons Salvador Illa, “si no són capaços de fer-ho, o simplement vostès estan per una altra cosa, li demano, si us plau, els demano que facin un pas al costat i deixin de culpar als altres dels seus fracassos. Centrifugar responsabilitats, culpar els altres de tots els mals no pot ser sempre l’excusa d’una manca imperdonable d’autoexigència i de competència i del progressiu retrocés en l’autogovern de Catalunya. La Catalunya de la propera dècada pot ser la de la concòrdia i el retrobament”.

No fa falta repetir un fracàs”, ha insistit. Hi ha alternativa, i jo em comprometo a treballar per construir-la i encapçalar-la. I vull fer-ho des del diàleg i pensant en el conjunt de la societat. Els i les socialistes som garantia de solvència i de bon govern, imprescindibles per garantir la reconstrucció social de país, la seva reactivació econòmica i la concòrdia. Catalunya no pot esperar més. Catalunya mereix ja un govern millor”, ha conclòs.

Comentaris

  Ramon 01/04/2021 2:15 pm
  És com si nosaltres diguéssim que l'independentisme voreja el 52 per cent, mentre que l'unionisme només el 23 (en el primer cas, ho calculem sobre la participació, i en el segon, amb tot el morro, sobre el cens).
  Ramon 01/04/2021 2:13 pm
  Us n'heu adonat, que el Menistro de la Mort avalua l'independentisme en proporció al cens però l'unionisme en proporció a la participació?
  uno que vive en Tabarnia 31/03/2021 9:55 am
  avui t,has fotut un xute de deu, vas com una moto dien imbecilitats, o be t,han deixat anar de la piara?
  uno que vive en Tabarnia 31/03/2021 9:55 am
  es pobre home fustrat no sap de politica, es per aixo que els inutils els envien a Madriz
  Nomar 30/03/2021 7:32 pm
  El fet, des del xovinisme i la supremacia de l'espanyolisme de considerar i sumar sempre l'abstenció, inclosos tots els malalts que no poden anar a votar, el vot exterior no emès que impedeixen d'exercir amb entrebancs... com a espanyolistes que voten annexionisme, denota que no saben que ès la democràcia -així sense afegits capciosos "d'orgànica", "plena", "homologada" o "consolidada"- i a sobre son els que no permeten mai, en nom d'Espanya, de fer un referèndum d'autodeterminació per a comptar-nos. Ja n'estem farts i tips de tanta superbia i barra espanyolista. Per què no els hi responem, tal com compten ells, que segons les urnes l'espanyolisme no representa ni el 23% i doncs que la sobirania espanyola és il·legal ?
   JordiP 30/03/2021 11:23 pm
   Aplaudiments entusiàstics.
  El que digui Illa no va a missa però és evident .... 30/03/2021 7:26 pm
  ... que en les passades eleccions no hi va haver un vot independentista del 52%, per poc però no va arribar i l'arrodoniment està mal fet. També que els vots parlamentaris indepes són el 48%.
   Evidències 30/03/2021 8:14 pm
   ... que en les passades eleccions al Parlament no hi va haver un vot annexionista del 48%, per poc però no hi va arribar i l'arrodoniment està mal fet. També que els vots parlamentaris espanyolistes no speren el 48%. Per la qual cosa la sobirania espanyola de Catalunya és dubtosa, no és sòlida, no és lícita.
    És evident @Evidències .... 31/03/2021 1:10 am
    .... que has volgut fer una gràcieta i t'ha sortit com el cul. Els resultats de les eleccions van ser: ERC + JxCat + CUP = 48%; PSC + VOX + ECP / PEC + Cs + PPC = 47%. La resta de vots fins al 100% són de partits extraparlamentaris, abstenció, vots en blanc i vots nuls.
  Mutatis Mutandis 30/03/2021 7:15 pm
  Aplico la fòrmula Illa. Jo titllo el 48% d'unionisme de “fictici” i us ben asseguro que l’unionisme no supera el 23%. He restat ben descansat. La resposta a Illa, al botiflerisme en general i a l'annexionisme nostrat: VOTEM de nou i COMPTEM-NOS.
  Mutatis mutandis 30/03/2021 7:11 pm
  Jo titllo el 48% d'unionisme de “fictici” i asseguro que l’unionisme no supera el 23%. Per què els catalans som tant passius i mesells ? Aquesta fal·làcia Illenca que fa l'espanyolisme ens la vomiten des del proppassat 15 de febrer i no els responem mai, ho hem de fer, això sí amb tranquil·litat de forma pacífica i no violenta. O sigui segons els càlculs de l'inefable illa i llur ignomínia, estem sotmesos a la sobirania i al jou d'Espanya i l'unionisme no supera el 23%. No ho podem permetre pas, no ens deixem trepitjar i menys per un botifler tant descarat.
  fat boy 30/03/2021 6:59 pm
  Que ho vagi a explicar als britanics que el referendum del Brexit nomes un 25% estava a favor de deixar l'UE. Qui ho sap, potser encara son a temps de fer-se enrere. Igual que aqui amb el de l'OTAN.
  Referèndum d'autodeterminació 30/03/2021 6:54 pm
  Titllem de fictici el 48% d'espanyolisme annexionista i diguem-los que el suport a la sobirania espanyola no passa del 20%. Cap agressió botiflera sense resposta pacífica i no violenta. El suport de l'annexionisme a Espanya de Podemos + PSOE + el partit de Rivera + PPVOX no supera el 25% segons els càlculs que li han fet fet al filòsof Illa, aleshores que hi fem encara dins d'Espanya, som ximples els catalans ? Això ens ho està dient el senyor Illa. Rebotem-li la seva boutade.
   Carles 1953 30/03/2021 7:48 pm
   Sense entrar en la discusio de independentisme o constitucion alisma, penso que el senyor Illa es politic del PSC menys brillant de la historia del partit a Catalunya. Potser que su repensin una mica.
  Salvi 30/03/2021 6:45 pm
  25% ? Cap agressió sense resposta, el vot annexionista del 45% aleshores correspon a menys del 25%. És a dir amb menys del 25% vivim sotmesos pel jou de l'estat espanyol i tota la ignòminia, humiliació i clavegueram que això suposa i representa. Això que ens diu Illa sobre el suposat 25% és un una mofa i un insult, algú li ha de rebatre. L'espanyolisme segons els càlculs del botifler i renegat Illa és encara menys del 25%. Els catalans no podem seguir essnt tant mesells de deixar-nos trepitjar per aquest tipus impresentable. Quan des de l'espanyolisme no tenen cap argument engrescador per a fer "atractiva" la lamentable Espanya als catalans i ens intenten aixecar la camisa amb aquest percentatges, però amaguen el percentatge d'annexionistes, vol dir que els espanyols no les tenen totes. DESPERTEM-NOS i actuem, treballem per la independència cadascú des de les seves possibilitats.
  Jeroni Munyós 30/03/2021 6:26 pm
  La supremacia espanyolista ens vol fer creure que si el percentatge de votants ha minvat però el percentatge d'independentisme puja, vol dir que hi ha menys independnetistes... i els annexionistes com i on els compten ? És evident que si en relació al 21 de desembre del 2017 el proppassat 14 de febrer hi va haver menys partcipació, però tot i així hi va haver un 52% de vots independentistes en xifres absolutes hi ha menys vots a les urnes... però que no ens aixequin la camisa d'independentistes i d'annexionistes. Jo també puc dir que tots els que no han votat son independentistes i restar tant ample. Per què permetem a l'espanyolisme que intentin aixecar-nos la camisa ? I si fem un altre referèndum i ens tornem a comptar ?
  Gonzalo 30/03/2021 6:15 pm
  Transformaremos Madrid en un bonito vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
   uno que vive en Tabarnia 31/03/2021 9:48 am
   segueixen de vacances les teves dues neurones?
   fat boy 30/03/2021 9:10 pm
   Franco: "Instalar la SEAT en Barcelona es una inversion, instalarla en Andalucia es tirar el dinero".
  Tano 30/03/2021 5:42 pm
  Que collons sabrà aquest burro de la xocolata. Au inepte ves a cagar a la via.
  PSC HEIL ILLA!!!!! 30/03/2021 5:33 pm
  ILLA tota la vida fent deG GOLFO ROBA NOMINES PUBLIQUES. 100.000 ESPAPNYOLS ASSASSINA5S pel Sanchez el furer psoe i la seva calamitat illa, un esser dement, hitlerià i gandul com un gos. España i illa son el mateix, gossos ganduls, i criminals de vells. PSC funeraria hitleriana sa
  Ramon 30/03/2021 5:29 pm
  Que no sap comptar, ja ho vam veure amb les víctimes de sa incompetència quan fou Menistro de la Mort.
  Eulàlia 30/03/2021 5:23 pm
  És molt senzill convoquin referèndum i sabrem els números exactes, a veurà qui guanya, si perdem marxem cap a casa i ho tornem a intentar més endavant. Xò deixin de dir d'una vegada!! q no sumem, si no ens deixa comptar!!!
  Eulàlia 30/03/2021 5:18 pm
  Per altra banda es necesita tenir pocs escrúpols x parlar del Pascual Maragall!! Els recordo q el seu partit, sempre tant obedient a la casa mare PSOE, varen fotre al carrer el President Maragall. No teniu cap dret a posar-se el seu nom a la vostre bruta boca!!!
  Demagog espanyol in action 30/03/2021 5:14 pm
  I els morts de covid que la teva nefasta gestió va provocar són ficticis o reals, Illa? Com tots els socialistes només ets un subnormal que viu sense treballar gràcies al vot de milers d'ignorants. No et deixaria ni tocar la màquina del cafè de la nostra empresa, inútil.
  Eulàlia 30/03/2021 5:04 pm
  Una cosa és el q voldrian vostès i l'altre el q volem els ciutadans catalans i q s'ha demostrat a les urnes!! O sigui respectin d'una vegada els resultats!!!
  almogaver 30/03/2021 4:59 pm
  Tan xulo tú, això es fàcil de comptar, referendum i a sumar els que en saben.Tú no, perquè dubto que el teu coeficient mental, superi el 25%
   Gonzalo 30/03/2021 5:17 pm
   Referendum para que? Quienes sois vosotros para saltaros una constitución de una democracia plena, según organismos independientes..... Iros a cagar a la via... Y si puede ser, 30 segundos antes de que pase el ave.
   1
   181
   Respon
    Lector estorat 30/03/2021 6:41 pm
    Referendum per a comptar-nos. Per això serveixen. El principi democràtic és això.... la gent decideix. I la sobirania és fraccionable. I en tot cas el poder constituent és sempre sobirà. Ningú vol saltar-se una Constitució, només la volem aplicar tal com ella mateixa diu que s'ha d'aplicar, segons els parametres dels Drets Humans. Qui se salta la Constitució, no en tingui dubte és qui la interpreta restrictivament i lluny d'aquests parametres. Be per això els van posar als "interpretadors" (criteris politics no legals). Hi ha tants organismes independnets que valoren la democràcia espanyola com a plena, per raons obviament geopolítics, com altres de més rigorosos que la posen en dubte. Recentment el propi Consell d'Europa.
     qu 30/03/2021 8:09 pm
     Van dir que la democràcia espanyola era plena, però no van dir de què
      Lúcido 30/03/2021 11:17 pm
      ...democracia plena de mierda!
    Gregori 30/03/2021 6:13 pm
    No ens intentis aixecar la camisa, un estat com l'espanyol on cada dia heu d'afegir a la democràcia qualificatius com a "plena", "homologada" o "consolidada" fa tuf a que encara no ha acabat la transició 78 del tot i denota directament i sense embuts mancances. Cap estat democràtic necessita justificar-se tothora afegint una sèrie s'adjectius graciosets al mot democràcia.
  Sanchez, el feixisme de la mort 30/03/2021 4:59 pm
  I l'unionisme o feixisme espanyol el 48%, Ni vox es tan feixista com tu nazional,psoecialista del gal i escorxador huma del psoe.virus, 100.000 espanyols assassinats per tu, hitleriet lleig
  Chorizo andalu 30/03/2021 4:39 pm
  Dons si nomes es 25%, no tindreu por fer un referéndum, oiiiii
   L' Illa no sap ni sumar . 30/03/2021 10:36 pm
   El que es clar és que el Ministre de Madriz de Isla vota el mateix que Vox ... O Vox el mateix que El PESESE .
   Gonzalo 30/03/2021 5:18 pm
   Es que con un 25%, no podéis reclamar NADA.... NADA DE NADA... entendido, laZinaZi?
    jo 30/03/2021 7:31 pm
    Aquí no es reclama, es fa per ous i tu a callar, merda espanyola.
    @Gonzalo 30/03/2021 7:03 pm
    Mutais Mutandis. Amb menys del 25€ d'annexionistes els espanyols preteneu que Catalunya romangui dins d'Espanya ? Gonzalo, Gonzalo, que ens vols aixecar la camisa.... Quina barra que teniu, capsots !
    @Gonzalo 30/03/2021 6:31 pm
    Amb el 48% d'annexionisme reclames romandre dins d'Espanya? Demà m'afaitaras que avui no duc el ral.
  Anònim 30/03/2021 3:16 pm
  Isla és un membre més de les forces d'ocupació, Potser fins i tot li hauríem d'agrair que faci les intervencions en la llengua de l'ocupant, així queda tot més clar
   Sinònim 30/03/2021 7:50 pm
   Illa va fer una immersió d'espanyol a Madrid fins i tot pronunciava, i sap pronunciar, les D finals com a Z (?!) i ara vol fer veure i lluir tot el què ha après allà. Pensa que així el votaran més electors, si parla per a la resta de diputats i tots comprenen la llengua catalana ? O vol imitar directament els col·legues del partit de Rivera, vOx i PP ?
  Català 30/03/2021 3:12 pm
  A Ferran: jo en tnc 79, d'anys i, naturalment, vaig ser escolartizat en castellà. Però m'he tret la sòn de les orelles i, d'ençà que en tenia 16, d'anys, vaig escrivint en la meva llengua. I més o menys, me'n surto, no us sembla?.
   Ferran 30/03/2021 7:06 pm
   Yo hablo y leo habitualmente y veo TV3. Aprendí a hablarlo 3 meses en un más con un matrimonio que solo hablaban catalán. También aprendí inglés, francés y alemán viviendo nueve meses en Alemania.
  Català 30/03/2021 3:12 pm
  A Ferran: jo en tnc 79, d'anys i, naturalment, vaig ser escolartizat en castellà. Però m'he tret la sòn de les orelles i, d'ençà que en tenia 16, d'anys, vaig escrivint en la meva llengua. I més o menys, me'n surto, no us sembla?.
   Ferran 30/03/2021 7:11 pm
   Por cierto, no es mi lengua materna ni paterna.
   Arnau 30/03/2021 6:35 pm
   Gràcies. Molt ben fet, però ara al segle XXI volem tenir un estat propi i decidir com Dinamarca, els Països Baixos, Portugal, Suècia, Txèquia, Suïssa, Grècia... no volem que els vostres nets hagin de passar per la mateixa humiliació espanyola de generacions passades. És així i és això. Ànims a tothom !
  odisea 30/03/2021 3:00 pm
  Pues se hace un referendum y lo sabremos ,asi de facil,pero nunca lo consentireis porque ya sabeis lo que hay,solo enredais a los tontos,pero de esos independentistas hay pocos,con vuestra democracia y sistema no hay futuro,al menos para Catalunya,solos viviremos de primera clase.adeu.
  102
  2
  Respon
  Fina 30/03/2021 2:48 pm
  l Illa posa tots els que no varen votar a favor del noFina
   Déjà-vu 30/03/2021 7:19 pm
   Son els comptes i els contes de Borrell.
  Fina 30/03/2021 2:47 pm
  aixi tots els que no varen votar son unionistes
   Pep 30/03/2021 3:15 pm
   Que es la dignidad? La dignidad es algo que ningun psoeista tiene.
  Català 30/03/2021 2:45 pm
  Podeu estar segur, Sr. Illa, de que, si hi han noves eleccions -com sembla que serà- guanyareu de carrer. L'electorat independentista- i jo el primer- castigarà els inútils que no han sabut gestionar llur magnífic triomf..
   Anònim 30/03/2021 3:18 pm
   Quee see't veeeu el llautóooo, reieeeeet
  Un 30/03/2021 2:29 pm
  Jua, Jua, Jua
  Enquesta 30/03/2021 2:16 pm
  Illa president,!!!!!!! Que vagin a pastar ERC, CUPfatxes i Jxperlapasta
  11
  135
  Respon
   @Enquesta 30/03/2021 7:38 pm
   Ni enquestes ni collonades els resultats del 14 de febrer. I n'Illa que intenti formar govern si pot amb vOx, PP, partit de Rivera i les confluències sucursalistes de Podemos, a veure si ho aconsegueix, babau. Solament et recordo que el partit de Rivera la legislatura anterior la XIIa va aconseguir més vots que Illa i no va formar cap govern ni cosa semblant, senzillament perquè no va poder sumar prou escons. Apreneu com funciona la democràcia.
  Indignat 30/03/2021 2:10 pm
  Et queda molt per mirar des de la barrera
  Ferran 30/03/2021 2:09 pm
  Yo no sé escribir en catalán porque tengo 75 tacos y en pleno fascismo/franquismo no era posible estudiarlo. En los jesuitas te ponían un cero en lengua si te pillaban hablándolo. El Isla lo que hace es para que el Sánchez lo pueda escuchar por TV y hacer "méritos" . Aparte está lo de la tontería supina del 25%. Porqué en vez de llenarse el papo de mierdas indigestas y sandeces, no nos dejan REPETIR EL REFERENDUM? Así se vería clarito y la Isla y otros quedarían cubiertos por el tsunami.
  José Luis 30/03/2021 2:03 pm
  Este Botifler se droga.
  José Luis 30/03/2021 1:51 pm
  Este corrupto e incompetente se droga.
  RAMON A 30/03/2021 1:16 pm
  Veig que aquest botifler ja esta al sub nivell de cidadanos .Es sorprenent al nivell de rastrerisme que pot arribar una persona per col locarse
  Glo 30/03/2021 1:09 pm
  Aleshores qui és el problema per no pactar un referèndum. Es convoca, l'independentisme fracassa i... problema resolt, Sr Illa.
  XAVI 30/03/2021 1:02 pm
  Aquest personatge ÉS UN MENTIDER!
  Ricard 30/03/2021 12:58 pm
  Més cinisme castellanista ja és impossible. El que diu Illa és feixisme de llibre. Qui és ell per dir què ha votat la gent? la gent vota sobiranament. El vot de qualsevol opció, Vox inclòs, és diàfan, i per tant s'ha de respectar. L'agonia ideològica i èrtica d'Illa és monumental.
   Gonzalo 30/03/2021 5:22 pm
   El no dice lo que ha votado la gente. Interpreta lo que ha votado la gente. De igual manera que vosotros, laZis, con solo un 47%, seguisteis adelante con la republikita de los 8 segundos....... Pues nada.... Tomad ostias... Queréis más?????
    Ricard 30/03/2021 6:21 pm
    Torna-hi. Un altre Castella cregudet.
  Ni oblit... 30/03/2021 12:53 pm
  Vostè vol aprofitar aigües revoltes per ficar encara més desconcert, i sequivoca, si per ara no hi ha acord es perque ja no va de dos mesos més per madurar junts i enfortir estratègies, el poble de Catalunya s'ho mereix i no el traicionaran. Sabem perfectament on són els traïdors. I no es veritat sigui el 25%, una cosa és el cens total que els menors de 18 anys no voten, i altra cosa el cens electoral, a mes en democracia val els que voten, i els vots de pdcat majorment també són independistes encara que no van servir per traure escany. I els que vagin cumplint 18 anys cada vegada sumaran més independència perque els heu deixat sense futur. Així que sisplau, potser és vostè que s'intenta convencer a sí mateix que perquè ha perdut ho necessita fer veure així. Basta de joc brut i polítics nefasts. El poble català te convenciment i s'alliberara.
  vendetta 30/03/2021 12:47 pm
  els lladrucs dels colons ens indican el cami
  espanya, estat feixista 30/03/2021 12:40 pm
  Sr Illa, ens està dient que votar no serveix per a res?? Bé, això ja ho sabíem, el resultat de les eleccions per a eSSpanya no valen res, ja sabem que qui mana són els jutjats, no el poble, i molt menys el poble català, però vostè hauria de dissimular millor, així Europa també podrà seguir fent veure que no se n'adona del feixisme d'estat i les seves administracions.
  valeri 30/03/2021 12:39 pm
  Aquest home anomenat Illa sap de tot. Sap de medicina, nomes recordar els ses èxits en el camp de la medicina en el tractament de la pandèmia. Ara resulta que sap molt de matemàtiques. I el resultat es que és mes ruc que "pixar enlaire." Independència ja, lliure d'aquesta mena ineptes.
   Gonzalo 30/03/2021 5:26 pm
   Pues tiene razón.... Si un 52 % ha votado separatismo.... ¿Incluís ahí a erc...?.... Y solo ha votado un 50 % del censo electoral... Pues es un 25 %, contando a erc, de voto separatista. El que quiere cambiar algo, necesita de una mayoría cualificada. Eso del 50+1 sólo lleva a una situación... Y esa no os es favorable.
    JordiP 30/03/2021 11:21 pm
    A la taula d'en Bernat, qui no hi és no hi és comptat. Si ets capaç de posar en joc una mica d'interpretació lectora, d'adonaràs de que es tracta de "percentatge de vots emesos" a les darreres eleccions. Saps?
  Sara 30/03/2021 12:27 pm
  L'enterramorts.
  X2 30/03/2021 12:22 pm
  ¿ Que no s'ha mirat els resultats de les eleccions, aquest ?
  joanka 30/03/2021 12:22 pm
  aquesta forma de fer els numeros dels nyordos com a minim és ridícula. Que apliqui les seves matematiques espanyoles i veura quan espanyolisme recalcitrant com el seu el de colons-vox-pp hi ha a Catalunya o quan seguidors te el farsant del seu capo mafios a madrit... necesitariem molts decimals.. es clar que amb els seus coneixaments matematics no deu saver que vol dir decimal.. per això esta en el lloc que esta
  d'on no n'hi ha no en raja 30/03/2021 12:16 pm
  a veure incompetent i irresponsable dimitit per interessos paridistes ex ministromilla. Si l'independentisme català no supera el 25%, l'unionisme o nacionalismo español, quin porcentatge li correspont, va digués. Amb aquesta excusa d'antidemócrata, només demostres que ets socialista español, made in miguel izeta, i que participar en manifestacions de la ultradreta, certifica que el feixisme forma part del teu adn
  Martí 30/03/2021 12:14 pm
  Fem un referendu, hi ho veura. No aguanto aquests espanyolistes supremassistes que es creuen saber-ho tot
   Gonzalo 30/03/2021 5:30 pm
   Según el Consejo de Europa, a través de la comisión de Venecia, cualquier referendum de secesion, debe de estar ajustado al derecho constitucional INTERNO del país. Así que..... Jodidillo lo tenéis, laZis....
    uno que vive en Tabarnia 31/03/2021 9:54 am
    avui tmhas fotut un xute de deu, vas com una moto dien imbecilitats, o be t,han deixat anar de la piara?
  Andeuza 30/03/2021 12:12 pm
  Es clar, per això tenen majoria absoluta....uns fantasmes sense llençol, aquests del PSOE.
  rd 30/03/2021 12:09 pm
  el psoe local son patétics
  Pietro Gandolfi 30/03/2021 12:08 pm
  Els números li surten de calcular com a base del psc = 1 %. Haurà d'anar a classes de matemàtica contemporània, la seva es una matemàtica pre-socràtica.
  Spelunca 30/03/2021 12:05 pm
  Illa aprèn a sumar, ets com el mestre Pedrola, que no sabia llegir i feie escola.
   JordiP 30/03/2021 11:14 pm
   Buenu, és que no es tracta només de sumar, es tracta de treure percentatges. Això deu ser tan i tan difícil que un ministre (ex) no es capaç de calcular-lo. Però el pitjor no és això: el pijor és que, tenint un nombrós equip d'assessors, el paio aquest tingui els dellonses de deixar anar aquesta animalada des del faristol del Parlament. Tremolo quan penso que aquest inutil mentider, manipulador i timador ha estat al front de la lluita contra la mortal pandèmia una pila de mesos. Així anem.
  POBRES CATALANS 30/03/2021 12:05 pm
  Segur que aquest Salvador també contava el número de morts del COVIT com ara. INEPTE I mentider, Illa. Et van haver d'enviar a Madrid i la vas fer grossa. Ara et reenvien amb la teva ineptitud provada.
  Uno 30/03/2021 12:04 pm
  Ai,vaig, ai. Sr isla sabia ud que por la boca muere el pez ?
  Ramon 30/03/2021 12:03 pm
  Òbviament no podem descartar la possibilitat que Espanya-ERC acabi capgirant-ho, però des del 2010 ençà l'independentisme ha set en tot moment majoria absoluta. Els eventuals resultats electorals que, pels pèls, no ho recollien eren ficticis. Només consegüents a la guerra bruta espanyola. De totes maneres, el president Puigdemont ja va deixar ben claret a espanyols i coscubieles que quan es nega el dret no es pot venir després a parlar de percentatges. Els dos arguments són incompatibles.
  25
  109
  Respon
   I tu que ho vegis 30/03/2021 3:54 pm
   Els números no diuen el que tu dius. Per a la parròquia creient, d'acord. Per a la resta de món, com que no.
    Ramon 30/03/2021 4:17 pm
    Ho diuen, ho diuen. I tant, que ho diuen. Ho diuen els números. No és una opinió. És un fet. Ho diuen els números. Ho porten dient des de fa més de 10 anys.
     No hi ha res com ser creient 30/03/2021 5:55 pm
     La ment creient confon els fets amb les seves creences; i les creences són transparents a la realitat, la numèrica inclosa. És com diuen els creacionistes: la teoria de l'evolució és una simple opinió. Doncs això, tot és opinió menys la pròpia creença.
      Ramon 30/03/2021 7:43 pm
      Mandangues. Totes les dades fan evident que hem estat majoria absoluta durant com a mínim deu anys. Majoria folgada. Que, atesa la colonització que hem sofert, té doble mèrit. Però que espanyols i coscubieles garlin de preteses majories unionistes és quelcom pitjor que una errada, pitjor que una falsedat: és directament una indecència. Perquè s'ha de ser molt, molt indecent, atribuir-se percentatges després d'haver rebentat cranis de qui intentava votar.
      15
  Art 30/03/2021 11:51 am
  No sabria dir si aquest inútil és igual o mes gilipolles que la mandunguilla ballarina
   Eulàlia 30/03/2021 5:09 pm
   Una cosa és el q voldrian vostès i l'altre el q volem els ciutadans catalans i q s'ha demostrat a les urnes!! O sigui respectin d'una vegada els resultats!!!
    JordiP 30/03/2021 11:08 pm
    Es que crida l'atenció que el cap d'un partit que té només un 11% dels vots emesos acusi els independentistes de no tenir més que el 25%. S'ha de ser "cenutrio", que dieun ells. Però, és clar, l'Illa és de lletres i no té ni idea de números. I tampoc deu ser demòcrata, perquè no té ni idea de què és la democràcia ni de com funciona.

Nou comentari