El ministre de Sanitat i secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha reclamat “desvincular” els indults als presos independentistes de l’escenari electoral del 14 de febrer a Catalunya. Illa ha defensat que, en aquesta qüestió, els líders empresonats no poden “tenir cap privilegi però tampoc cap perjudici” pel fet de ser qui són. El ministre ha evitat expressar quina ha de ser la decisió del govern espanyol. “Em sembla que a vegades la tramitació administrativa dels processos és sabia i ens donarà llum”, ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a ‘TVE’. Illa ha afirmat que cal “obrir un nou temps” a Catalunya i “canviar la dinàmica dels últims anys, que no és bona per a ningú”.

Creu que la tercera onada es pot “minimitzar molt” si s’actua amb “prudència” i “promptitud”

Illa ha afirmat que no es pot descartar que hi hagi una tercera onada del coronavirus a l’Estat espanyol però ha opinat que es pot “evitar, minimitzar-la molt” si se segueix reaccionant amb “promptitud” a l’hora d’aplicar mesures i s’actua amb “molta prudència”. Illa ha apuntat que descartar-la seria “enganyar-se” a un mateix. El ministre de Sanitat ha insistit a demanar a la ciutadania que mantingui la “guàrdia molt alta el que queda de període nadalenc” i ha defensat que les restriccions de les autonomies són “correctes” i caldrà “seguir ajustant-les”, segons l’evolució epidemiològica.

Illa ha reiterat que la nit de Cap d’Any cal actuar amb “molta cautela“, respectar els màxims de quantes persones poden reunir-se, restringir la celebració a un grup de convivència o màxim dos i moure’s el mínim possible.

Pel que fa a la nova variant de la soca britànica, Illa ha dit que les autoritats sanitàries estan fent seguiment de la situació amb un programa de vigilància especial i ha subratllat que l’evidència sobre una major transmissibilitat d’aquesta soca “no és indiscutible“.

Sobre la vacuna, Illa ha defensat que el repartiment s’està fent amb “equitat” i ha rebutjat entrar en polèmica amb el PP. El ministre ha dit que a les reunions del Consell Interterritorial de Salut les observacions són “constructives” i que a la trobada de dilluns cap conseller autonòmic va traslladar-li aquesta crítica que els líders populars fan en públic.

Nou comentari