El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa reclama a Aragonès una reunió de partits catalans abans de la taula del setembre
  • CA

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, pressiona el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè convoqui una reunió de partits catalans abans de la represa de la taula de diàleg la tercera setmana de setembre. “Si no, el diàleg neix coix i la posició negociadora d’Aragonès queda debilitada“, ha avisat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. D’altra banda, veu d’entrada difícil que el Govern pugui avalar les fiances del Tribunal de Comptes a una quarantena d’ex-alts càrrecs tal com estan estudiant els serveis jurídics de la Generalitat. Així mateix, Illa ha recordat que les decisions d’aquest òrgan administratiu es poden recórrer a la justícia.

“Jo només li demano que ens escolti a tots. No li demano que canviï d’idea política, sinó que seiem a la taula. Com es pot fer bandera del diàleg i encara no haver aixecat el veto al PSC?“, s’ha preguntat Illa dirigint-se al president de la Generalitat. I és que el dirigent del PSC no dona per definitiva la posició del Govern de no convocar els partits catalans i avisa que seguirà insistint en aquesta qüestió. “Em sembla un error molt greu“, ha afegit per després dir que està preocupat per la falta de diàleg “Catalunya endins”.

Pel que fa a les fiances del Tribunal de Comptes a una quarantena d’ex-alts càrrecs del Govern per l’acció exterior del 2011 al 2017, Illa ha recordat que les persones afectades tenen dret a recórrer als tribunals si consideren que les decisions de l’òrgan administratiu no són correctes. Amb tot, però, ha defensat la necessitat de rendir comptes i de renovar els membres del Tribunal de Comptes el 23 de juliol, quan toca fer canvis.

Illa ha defensat que el govern espanyol porti l’anomenada “agenda de retrobament” a la reunió de la taula de diàleg del setembre i també qüestions com l’ampliació de l’aeroport del Part i el suport als Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus. Segons ha dit, aquestes qüestions ajuden a resoldre el conflicte polític perquè “es resol millorant la vida dels ciutadans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa