El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa promet un subministrament “estable” de material als hospitals en qüestió de “dies”
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha promès aquest divendres que “en els pròxims dies” es començarà a fer test ràpids (PCR) de coronavirus i els hospitals disposaran d’un “subministrament estable de material de protecció”. Segons Illa, s’estan mobilitzant “tots els recursos de l’Estat” per fer-ho possible i per evitar els casos de desabastiment que denuncien governs com els de Catalunya i Madrid. “Nosaltres estem centrant totes les energies en aconseguir material, no en polemitzar amb ningú“, ha dit en resposta a les crítiques rebudes. Les proves ràpides de detecció de coronavirus, ha afirmat, es faran primer a les zones que es considerin “prioritàries”.

Illa ha comparegut en roda de premsa a La Moncloa després de la reunió del Comitè de Gestió de la crisi sanitària. Ha afirmat que el seu ministeri ha “reforçat la coordinació” amb les Comunitats Autònomes i ha insistit que ara venen “els dies més durs”.

El repartiment de material, ha dit, tindrà un nou capítol aquest divendres amb el lliurament de 300.000 mascaretes, mentre que pel que fa a ventiladors el govern espanyol “està fent esforços en diverses direccions” per comprar-ne i produir-ne a l’Estat.

Segons Illa, la tasca de les conselleries de salut de les CCAA es complementen ara ara “posant a la seva disposició tot el que necessitin” i en els pròxims dies “podrem garantir un subministrament estable de material de protecció”. Pel que fa als test ràpids, ha afirmat que es començaran a fer “tan aviat com sigui possible“. “Començarem a rebre aquest material en els pròxims dies i començarem a fer-los on sigui més prioritari”. “En els pròxims dies ja veurem l’elaboració de tots aquests test ràpids”, ha sentenciat. 

Illa ha respost també les crítiques del president de la Generalitat, que reclama un confinament total. Ha afirmat que l’Estat és el país que a adoptat les mesures “més dràstiques de la Unió Europea“, i “si es compleixen bé ens ajudaran a derrotar el virus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa