Illa, sobre les seves polèmiques declaracions: “S’han volgut fer comparacions que no se’n desprenen”

El líder del PSC manté que els últims deu anys han estat "molt negatius" per a Catalunya

El líder del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, creu que “s’han volgut fer comparacions que no es desprenen” de les seves polèmiques declaracions. Fa uns dies va afirmar que els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya i ha rebut una pluja de crítiques dels qui consideren que Illa ha banalitzat el franquisme. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Illa no ha repetit la mateixa frase però ha evitat fer autocrítica. Assegura que manté que els últims deu anys han estat “molt negatius” per a Catalunya perquè s’ha anat enrere en matèria econòmica, prestigi institucional i convivència. Illa assegura que el propòsit de la política no és, per a ell, confrontar permanentment i, per això, ha evitat respondre directament les crítiques de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “M’interessa fer política útil per als ciutadans. Els darrers deu anys no han anat bé per a Catalunya, això és el que dic i mantinc”, ha insistit.

Comentaris

  amb illa la democràcia perILLA 31/08/2021 10:00 am
  i el més tonto fa rellotges, no et fot illa. Illa que ets un perill públic per la democràcia, que quan un es manifesta amb la ultradreta, si desprès un fa aquestes, no sorprenen, si un dimiteix com a ministro de sanidad, en plena pandèmia, no sorprenen aquestes declaracions. Illa que ja et coneixem, ets un incompetent i un irresponsable.
  Victor 31/08/2021 10:13 am
  Demana disculpes i calla , tros d'inútil. El que vas dir està molt clar.
  ALF 31/08/2021 10:41 am
  Illa, tens cap per no haver de portar les serradures a les mans. Ruuuc.
  2021 31/08/2021 10:42 am
  Com que no pot negar les guerres, ocupacions, dictadures, fams i repressió dels últims 300 anys, ara ens vol fer colar aquesta. Illa: EN PRIMER LLOC, el declivi econòmic dels últims deu anys no ha sigut exclusiu a Catalunya, sinó que s'ha patit una crisi a nivell mundial. De fet, una crisi provocada per l'especulació i els seus "coleguis" van decidir salvar els bancs i polir-se 65.000 milions d'euros, endeutant així les generacions futures. Per cert, no s'ha fet cap canvi estratègic i Espanya segueix encapçalant les taxes d'atur europees. EN SEGON LLOC, Catalunya hauria suportat molt més bé la crisi de no patir el dèficit fiscal habitual, que ja no és solidaritat sinó un robatori i punt. Si fos solidaritat amb CCAA més pobres, després de 40 anys, aquestes comunitats haurien millorat la seva autosuficiència, però resulta que no han disminuït ni una mica ni la taxa d'atur ni la dependència d'ajuts, senyal que els diners es perden amb corrupteles dels seus amics, que són cada dia més rics. EN TERCER LLOC, vostè fingeix ignorar que els seus amics, entre ells el Borbó, van pressionar grans empreses per marxar de Catalunya, amb la intenció d'afeblir-ne la seva economia. EN QUART LLOC: els problemes de convivència comencen per enviar autocars i vaixells plens de policies que canten "a por ellos" referint-se a gent desarmada de totes les edats que volen fer un referèndum i decideixen fer-lo després de dècades d'intents d'arreglar la situació de manera pactada i només obtenir menyspreu de la part de vostè representa. Vostè i els seus representen el nou feixisme. No maten catalans directament perquè no poden prescindir de les transferències europees, així de simple. Per a la resta, tàctica Goebbels: "quan hagis comès un error, desvia l'atenció i atribueix-lo a l'enemic" Aquells que viuen a Catalunya i voten partits unionistes no s'han plantejat mai que el futur dels seus fills depèn de mentiders, farsants com aquest individu i de tots els mafiosos que volen convertir Catalunya en un "inmenso solar"
   JordiP 31/08/2021 7:21 pm
   Mmmmm... Força bé, col·lega. Si m'ho permets, aquí et sugereixo un punt addicional. SABATA: Aquest paio és tan SABATA que cada cop que obri la boca té de rectificar-ho tot l'endemà i acusar els demés de malinterpretar les meravelles que deixa anar per la via ... posterior.
  Joanka 31/08/2021 10:51 am
  Es veu que el PSOE versio Catalunya arreplega a la gent més iletrada de l'espectre polític. Tenen a l'IZ que va ser expulsat de la Universitat per dolent, no li coneixen estudis importants llevat de que va ser expulsat per dolent, ara el seu substitut sembla que no té idea de Història io pitjor està ancantat amb la repressió franquista o els resultats del 1714. Tot plegat fa pensar que el PSOE-catalunya està pl de nostàlgics trepresors dezpanyolistes o de iletrats en grau extrem.
  Martí 31/08/2021 11:22 am
  L'illa és un genocida que hauria d'estar a presó amb el protocol anti-terrorista. Per culpa de la seva horrible incompetència al capdavant del ministre de sanitat van morir centenars de millers de persones. Podeu imaginar el que passaria si tornés a tenir responsabilitat? Hi ha persones que no han nascut per gestionar i n'hi ha d'altres com l'illa que les seves decisions porten a la catàstrofe
  RAMON A 31/08/2021 11:30 am
  Mes bort no es pot ser.Pots anar de la ma amb la montapollos
  ernst 31/08/2021 11:31 am
  Illa te raó . Ni ERC Companys, Lluhi, eL Marques de Tarradellas, ni els pistolers de la FAI van posar en "dubte "La Unidad de Destino en lo Universal," i no diguem els militars rebels. Es de fa uns anys que es cuestiona la SAGRADA unidad de la Patria, i per a la gent com ell es mal terrible
  Evitem els "burrots". 31/08/2021 11:53 am
  En el fons, el més "burrot" és el més perillós: ni sap el que diu, ni sap el que fa. Cal a(illa)r-los abans que facin més mal...
  GAVANENC 31/08/2021 12:41 pm
  Aquest home es tan tonto, tan ruc que encara no enten que les paraules que va dir no tenen altra interpretació. No es mes idiota perque el cervell no el dona per mes enllà...... Un llepaculs del seu amo. Vergonya de PSC, uns venuts, titelles i botiflers...Fastic tot plegat
  Català 31/08/2021 2:56 pm
  Ara t'adones de que l'has cagada, estruç?.
  X2 31/08/2021 3:43 pm
  Fora gentussa
  Ni oblit... 01/09/2021 3:58 pm
  Ni oblit... 30/08/2021 6:52 pm Aquest senyor traspua maldat, vol amb un relat repetitiu fer creure que tot ha passat per un fet intern dins de Catalunya i que aquí hi ha divisió. No senyor, han estat per mi els millors 10 anys de Catalunya, on s'estan creant les bases sòlides per crear un país mes just, més igualitari per tothom, tan pels que volen com els que no volen independència, siguin nascuts aquí o no, tan fa això, perque aquest poble amb la seva cultura i història pròpia ha integrat i integrarà, ha estat inclusiu i ho continuarà sent, ningú tindrà cap por. La por és el dni que utilitzen i volen imprimir ells des d' Espanya, un país mort i caduc, gràcies als seus governants que segueixen dictats de l'estat profund. Quina pena per tots els espanyols que no s'ho mereixen. Mentida darrera mentida, res més, cap política alternativa. Ells mateixos fan la seva fosa.

Nou comentari