Illa avisa que no li agraden els “ultimàtums” a la taula de diàleg

El líder del PSC al Parlament està "descontent i desenganyat" per la poca comunicació del Govern amb l'oposició

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha advertit que no li agraden els “ultimàtums” a la taula de diàleg – que s’ha de tornar a trobar la setmana del 13 de setembre- i ha reclamat que la part catalana hi vagi amb “expectatives realistes”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el cap de l’oposició ha criticat que es posi una data de caducitat a la taula de diàleg i ha dit que, tot i que es pot anar amb plantejaments d’autodeterminació i amnistia, això “pot generar expectatives que portin més frustració”.

D’altra banda, ha insistit en el diàleg “entre catalans”, que es podria articular des del Parlament. “Aquest diàleg es produirà perquè no hi ha cap altre camí”, ha considerat. Illa ha criticat el Govern per la poca “fluïdesa de comunicació” amb l’oposició en la gestió de la pandèmia. L’exministre de Sanitat ha dit que està “una mica descontent i desenganyat” amb l’executiu de Pere Aragonès i ha lamentat que, d’algunes qüestions, s’ha assabentat mitjançant els diaris. Sobre el toc de queda, que el Govern ha demanat i el TSJC ha tombat en la majoria de municipis, Illa ha dit que cal respectar les decisions judicials.

Mà estesa del PSC per als pressupostos

El líder del PSC-Units ha reiterat que Catalunya necessita uns pressupostos per al 2022, i ha criticat que l’executiu d’Aragonès finalment no en presentés uns per aquest mateix any. Tot i que Illa veuria “lògic i coherent” que el Govern busqués el suport de la CUP-NCG per tirar endavant els comptes, ha ofert la voluntat del seu partit per negociar-los, vistes les “desavinences” entre la majoria de la investidura.

“Al PSC li pot el principi de responsabilitat”, ha raonat Illa. Després que el president del Govern digués en una entrevista a l’ACN que rebutjava aprovar uns pressupostos amb el PSC perquè no seria “coherent”, Illa li ha etzibat que “ell sabrà”. “Quan se’ns busca, se’ns troba per solucionar problemes determinats”, ha conclòs. També ha afirmat que no planteja l’aprovació dels comptes en concepte d’intercanvi al Congrés.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies 24/08/2021 12:28 pm
  Si no li agraden els ultimàtums al senyor "Isla" que s'hi posi fulles. A nosaltres tampoc ens agraden els ultimàtums de fireta del senyor Puigneró i la senyora Forcadell, però encara ens agrada menys ell i la resta de la xusma del psc's
  amb illa la democràcia perILLA 24/08/2021 12:31 pm
  si, no fa falta que ho recordis, vosaltres sou els creadors del tripartido del 155, el teu mestre miguel izeta et va ensenyar molt bé
  Tana 24/08/2021 2:56 pm
  Y este señor no se frustra solo de oírse? Anda que Sánchez se quedó tranquilo cuando se lo quitó de encima. Y a Iceta? Cualquier día el Presi lo manda a la papelera de la historia y gracias por los servicios prestados. Hale, patadón!

Nou comentari