El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa lamenta les absències d’Aragonès i Puigneró al sopar amb el Rei: “És un error”
  • CA

El líder de PSC-Units, Salvador Illa, ha lamentat les “absències” del president i del vicepresident del Govern, Pere Aragonès i Jordi Puigneró, al sopar del Cercle d’Economia en què també hi assistirà Felip VI. “No hi estic d’acord, és un error”, ha opinat en roda de premsa des del Palau de la Generalitat, després de reunir-se amb Aragonès i la consellera de Presidència en el marc de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris. Illa ha afirmat que la Generalitat “hi té un paper” i ha dit que les màximes autoritats haurien de ser-hi perquè és un acte rellevant per al país. “Hi ha massa absències en actes que són rellevants per a Catalunya”, s’ha queixat. Illa ha reconegut que li agradaria que el Govern estigués present amb el màxim representant, és a dir, el president Aragonès; i si no, amb la vicepresidència, que encapçala Puigneró. El dirigent del PSC ha explicat que ell sí que hi assistirà com a cap de l’oposició.

El vicepresident del Govern s’ha negat a assistir al sopar del Cercle d’Economia on hi haurà el rei d’Espanya, tal i com li havia encarregat Aragonès perquè representés el Govern a l’acte inaugural protocol·lari de les jornades empresarials. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, havia explicat aquest dimarts al migdia que l’encàrrec del Govern responia a la voluntat “d’ocupar tots els espais on els catalans tinguin interessos”, i des de Presidència s’apel·lava a la voluntat d’aprofitar la presència d’alts mandataris internacionals. Ara, però, Puigneró ha rectificat i es nega a assistir. Així, hauria proposat a Presidència que, “si és oportú, deleguin en altres membres del Govern”, segons fonts de Vicepresidència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a juny 15, 2021 | 20:28
    Comun's,crostadrégimen78 juny 15, 2021 | 20:28
    Illa Iceta Carcellers de los 155 ostias del Reino bananero
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 15, 2021 | 20:40
    Ricard juny 15, 2021 | 20:40
    Cínic.
  3. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a juny 16, 2021 | 09:05
    amb illa la democràcia perILLA juny 16, 2021 | 09:05
    el que si que és un error, és que és permeti continuar exercint de polític, a un incompetent i irresponsable com tu. És paranormal, que el ministro de sanidad de la una grande y libre, dimiteixi per interessos partidistes, en un dels pitjors moments de la pandèmia un error és passar per alt, que el vi no demani perdó als catalans pel seu discurs del 3 d'octubre, un discurs carregat de violència, de franquisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa