Illa es defineix com a convençut seguidor del creador de la indústria de guerra de Catalunya

El socialista es vanta de ser "tarradellista"

“No sóc nacionalista, ni espanyol, ni català, si en vol posar una etiqueta, pot dir que sóc tarradellista”. Aquesta ha estat la resposta del líder del PSC, Salvador Illa, a l’etzibada del candidat presidenciable, Pere Aragonès, quan l’ha acusat de ser un “nacionalista espanyol”. Illa s’ha vantat de seguir el president Josep Tarradellas, un president que ha assegurat que “comparteix” amb Aragonès.

De fet, Illa ha continuat la voluntat dels socialistes de col·locar el president Tarradellas en la seva esfera. En aquest sentit, en el famós consell de ministres del 21 de desembre de 2018 que va celebrar el govern de Pedro Sánchez a Barcelona, es va decidir rebatejar l’aeroport del Prat, amb el nom del primer president de la Generalitat sota la monarquia de Joan Carles I. Ara bé, potser Illa no recorda una de les facetes més destacades de Tarradellas, com impulsor i organitzador de la Comissió d’Indústries de Guerra.

Aquest organisme va centralitzarla producció d’armament i la mobilització industrial al Principat durant tota la guerra civil i va ser presidit per Tarradellas. “Durant més d’un any, aquesta Comissió va aconseguir desplegar una autèntica reconversió de la indústria civil a l’activitat bèl·lica, fabricant maquinària, grans quantitats de bombes i explosius i cartutxos, en un procés que va ser enfrontant paulatinament a la Generalitat amb el govern central, fins gairebé la ruptura de relacions a mitjans de 1938”, descriu un dels llibres claus sobre aquesta época Tarradellas y la industria de guerra de Cataluña (1936-1939) (Editorial Alfa) .

Comentaris

  amb illa la democràcia perILLA 21/05/2021 8:47 am
  l'únic que ets, d'entrada un deixeble del miguel izeta, és a dir, això de per si, ja vol dir un vividor de la política, una desgracia per a la societat i la democràcia, un exemple, participar a les manifestacions de la ultradreta o de suciedad incivil anticatalana. Però el que demostres dia rere dia, és que ets un incompetent i un irresponsable.
  Ricard 20/05/2021 8:56 pm
  L'habitual superficialitat interessada del PSOE a Catalunya.
  Ramon 20/05/2021 7:03 pm
  "Els socialistes sempre ho emmerden tot. Ho van emmerdar tot quan la República i continuen emmerdant-ho tot ara" (Josep Tarradellas). Dono per fet que en les properes hores el PSOE li obrirà un expedient al Menistro de la Mort.
  Ramon 20/05/2021 7:01 pm
  Ah, sí? Així doncs odia tant el partit socialista com l'odiava Tarradellas? Llavors l'autoodi del Menistro de la Mort no és com el de qualsevol altre sociata. El seu és en estèreo. Odia llur país i llur partit ensems.

Nou comentari