Illa diu que l’independentisme està “contraindicat” per frenar el canvi climàtic

La ministra Ribera lamenta que a Catalunya "s'ha avançat molt poc" en transició ecològica tot i que la societat ho desitja

El candidat del PSC al 14F, Salvador Illa, ha afirmat que no hi ha res més “contraindicat per lluitar contra el canvi climàtic que la visió estreta dels qui volen aïllar-se”. En un acte sobre transició ecològica, Illa ha dit que l’emergència climàtica s’ha d’abordar des de la cooperació entre països i que això no concorda amb la visió “tancada” de l’independentisme. “Deien que seríem Dinamarca del sud, i som a la cua”, ha carregat contra el Govern de JxCat i ERC. I s’ha reafirmat en el compromís d’impulsar “un nou acord verd per guiar la transició”.

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha lamentat el “poc que s’ha avançat” a Catalunya tot i tenir una societat “que desitja avançar en aquesta direcció”. Illa ha apressat a actuar per abordar l’emergència climàtica i ha apuntat que “al deure de lluitar contra el canvi climàtic se suma el deure d’assegurar que la transició ecològica és justa i no deixar ningú enrere”. El candidat aposta per un pla nacional per la transició ecològica “com a palanca de canvi i com a escut social”.

El cap de llista dels socialistes ha criticat l’executiu de JxCat i ERC per “haver perdut subvencions europees” i “haver paralitzat les noves instal·lacions d’energies renovables”. Illa ha afirmat que vol que Catalunya sigui “motor de tecnologia verda a Espanya i al sud d’Europa”. Ha afegit que aprovarà un pla d’energia perquè sigui “neta” i que hi hagi “energia assequible per a llars i empreses”. Finalment, impulsaran una llei de territori i urbanisme per fer que els habitatges siguin “més eficients” i “que la gent passi menys fred a l’hivern i estiguin més còmodes a l’estiu”.

Tot plegat, ha garantit, crearà llocs de feina “altament qualificats” per als quals es formaran joves. “Necessitarem persones per a instal·lar i mantenir plaques solars, per rehabilitar habitatges o modernitzar polígons”, ha detallat Illa, que ha assegurat que aquesta tasca estarà “ben remunerada”.

La vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha remarcat el “consens” que va haver-hi a Catalunya per aprovar la llei de canvi climàtic, i ha lamentat que l’executiu no l’ha sabut utilitzar. “Que trist veure que poc s’ha utilitzat aquest capital per al progrés amb una societat que està desitjant avançar en aquesta direcció”, ha considerat. “Cal arromangar-se, treballar, convèncer i sumar esforços”, ha avisat Ribera.

Comentaris

  Anònim 05/02/2021 12:54 pm
  En altres condicions politiques i anímiques em faria riure, però he arribat a un punt que aquestes aberracions (per dir-ho educadament) em fan plorar. Quin nivell de politics hòstia...quin piiiiiip fàstic de gent. El PSC provoca gastroenteritis.
  Bot 05/02/2021 12:22 pm
  Perquè tots els mafiosos socialistes semblen robots?
   Ramon 05/02/2021 1:18 pm
   No pas Iceta. Iceta sembla aquell tricicle amb xassís amb eix mateix nom però que s'hi entrava pel davant.
  Pere de la Vila Reial 05/02/2021 11:50 am
  A la ministra i l seu escuder Illa cal recordar-los que en qualsevol canvi i sector, Catalunya avança fins al límit que li permeten els seus recursos residuals, els altres sent manllevats descaradament per un estat famolenc que tampoc és que brilli a la comunitat internacional. Aquest parell en particular fan servir, per enredar, arguments que ni ells mateixos entenen. Un "sanitari" que parla de contraindicacions sense esmentar els seus propis efectes secundaris.
  Ramon 05/02/2021 10:46 am
  Els espanyols rebutjaven reconèixer Kosovo. La raó, òbvia, era que no ens servís de precedent (suposo que ja deuen témer que la carraca recurrent, allò que "El cas d'Escòcia -o el Quebec, o Montenegro, o Eslovàquia, o Letònia- no té res a veure amb el de Catalunya" l'havien explotada prou i ja era de riota). Però, és clar, que la raó per no reconèixer Kosovo era la por d'obrir una llauna que podria servir-li en un futur a Catalunya, això no podien admetre-ho. I mira per on, el Menistro de la Mort els ha trobat una coartada: Espanya podria dir que rebutja el reconeixement de Kosovo perquè "l'independentisme està contraindicat per frenar el canvi climàtic". Tant de bo que ho diguin a Brussel·les. No hi hauran rigut tant d'ençà que el programa del Zapatero per son mig any de presidència simbòlica europea se centrà en el cotxe elèctric.
  Nomar 05/02/2021 10:27 am
  Com és pot ésser tant poca-solta, que ho digui als 190 estats del món que son estats independents ( i "aïllats [sic]) i doncs, llurs habitants son majoritàriament independentistes. Illa és un vulgar renegat imitador d'en Borrell, no creieu ? Els estats que defensen frenar el canvi climàtic estan "aïllats", de què ? Cap agressió sense resposta, votem independència.
  Ramon 05/02/2021 10:26 am
  El que faci o deixi de fer Catalunya en relació amb l'anomenat "canvi climàtic", ateses ses dimensions territorial i demogràfica, és zero coma molts altres zeros abans no arribem a la primera xifra que no sigui zero dins el total mundial. En canvi, el que faci o deixi de fer Catalunya per salvar sa nació, sa identitat i sa llengua n'ultrapassa el 99%
   Nomar 05/02/2021 10:34 am
   El que faci la república catalana tota sola per a intentar millorar el planeta, potser no, però si hi afegim Dinamarca, Eslovàquia, Grècia, Portugal, els Països Baixos, Suècia, Noruega, Lituània, Noruega, Eslovàquia, Estònia, Txèquia, Eslovènia, Suïssa, Croàcia... potser si que alguna cosa es podrà fer. O potser Illa considera tots els estats independents que no son Espanya "aïllats" i babaus ?
    Ramon 05/02/2021 1:23 pm
    Ja, sí, o no, no ho sé, caldria debatre-ho fent números en lloc de numerets però això si de cas ja després, no trobes? No recordo pas que als lituans, o als eslovens, els ocupés gaire la contaminació, el forat de la capa d'ozó, el refredament del planeta o fos quina fos l'apocalipsi climàtica de moda, quan el que estava en joc era si aconseguien o no la llibertat de llurs pàtries.
  Ramon 05/02/2021 10:24 am
  El que faci o deixi de fer Catalunya en relació amb l'anomenar "canvi climàtic", ateses dimensions territorial i demogràfica, és zero coma molts altres zeros abans no arribem a la primera xifra que no sigui zero. En canvi, el que faci o deixi de fer Catalunya per salvar la nació, la identitat i la llengua de Catalunya ultrapassa el 99%.
  uno que vive en Tabarnia 05/02/2021 10:22 am
  el mararife Illa esta contrindicat per exercir de ministre de sanitat i be que se n,ha carregat prous sense cap tipus de resposabilitat
  uno que vive en Tabarnia 05/02/2021 10:17 am
  aquest home va aprovar la carrera de filosofia? deuria ser a la Juan K
  Bonni 05/02/2021 10:12 am
  Ni tarannà ni imatge ni empatía no entenc com us poden ni sentir
  Ton 05/02/2021 9:13 am
  Que sabran els burros de la xocolata.
  L'Arrahonès 05/02/2021 9:06 am
  Penso que aquest 'ex' juga massa al tarot i a elaborar cartes astrals. Segur que l'hi han manat conservar el vot dels sociates? Al capdavall, enyorarem el mandonguilla..!
  Vicenç Ramoneda 05/02/2021 9:00 am
  Espanya s'enfonsa en l'índex de qualitat democràtica (“democracy index” ) publicat pel diari britànic The Economist (i no és pel PP). Espanya passa de la posició número 16 a la 22. El gener del 2020, Espanya ocupava la posició número 16, amb una puntuació de 8,29. Un any després, ha obtingut 8,12 punts, la qual cosa ha posicionat el país en el lloc 22 de la classificació.
   Patxi 05/02/2021 9:50 am
   Si, s'enfonsa ............ ara és Veneçuela, hahahah, a qui té Espanya -de la qual formem part- darrera? segons wiki en la posició 19 i té darrera a Japó, Estats Units, França, Israel. Belgica, Itàlia a 5 llocs davant està Regne Unit, Alemanya, d'un total de 167 països de veritat que s'enfonsa? és una democràcia consolidada malgrat els independentistes que estem suportant, que per a res són democràtics, sense ells estaríem més amunt
   96
   79
   Respon
    Anna 05/02/2021 1:33 pm
    Quan darrere del mot democràcia hi heu de posar sempre afegitons o adjectius com "consolidada" ( o "homologable", "plena"...) senyal d'alguna cosa que no rutlla del tot. Ni als Estats Units d'Amèrica, ni al Regne Unit de la Gran Bretanya... ni a Alemanya i Itàlia, malgrat el nazisme i el feixisme patits, els hi calen afegir res a llurs democràcies. Democràcia, això és el que volem per a la república catalana i per a Espanya. Democràcia.
    16
    27
    Respon
     patxi 05/02/2021 5:25 pm
     republica catalana hahahahaha segueix somiant, el que va fer el Puigdemont l'hazmerreir de tot el món, com ens engany ......................
    Joseba 05/02/2021 1:25 pm
    "Una democràcia [plena, consolidada, homologable, consolidada, sic ] malgrat els independentistes". Sí, fins que l'estat espanyol no ha hagut d'engegar el clavegueram, els fons reservats i el lawfare de la justícia espanyola, per a intentar defensar la seva unitat d'Espanya, tot va restar un mica dissimulat, però, ara cada dia Espanya es presenta més tal com és, amb un estat encara ancorat en una règim miserable, que una transició de 43 anys encara no ha pogut superar. Solament cal recordar el cas de Tamara Carrasco o Adrià Carrasco, el qual "acusat" de delictes tant greus com "terrorisme", "sedició" i "rebel·lió" un cop exiliat a Bèlgica 3 anys, cap jutge espanyol no el va reclamar per a res. No cal afegir-hi res més. Tant de bo l'estat espanyol sense Catalunya, pugui progressar en tot i deixar de banda per sempre la inacabable transició78. Com a veïns ens n'alegrarem.
    gavanenc 05/02/2021 12:49 pm
    Pasar del 16 al 22, aqui i a la xina es enfonsar-se. I espera que encara ha d'enfonsar-se mes. Hi ha que ser un cec per veure la deriva fatxa d'aquest pais.
     Patxi 05/02/2021 5:28 pm
     Els fatxes són els independentistes, o cal explicar coses? teniu molt que aprendre d'Euskadi
    uno que vive en Tabarnia 05/02/2021 10:14 am
    Patxi, el paxaran fa molt de mal i les neurones les tens una miqueta tocades, si et creus aixo es que ets molt simple, noi! quant un no dona mes de si, es el que hi ha, pobret ves creien amb els reis mags
     Patxi 05/02/2021 11:24 am
     Hola, el de Tabarnia, és una cosa que qualsevol pot comprovar, llevat que només llegeixis la premsa del teu partit, en aquest cas, no hi ha mes comentaris, ah ia veure si aprens alguna cosa d'educacio només una miqueta, no pueded caminar insultant, i tre miqueta de democràcia, i no et insult perquè tinc educació i sóc demòcrata, no de pacotilla, agur
  Fu man Txu 05/02/2021 8:25 am
  Illa nomes sap comptar fins a 10, exactament el numero de neurones sanes que te.
  Observador 05/02/2021 8:23 am
  El Sr (?) Illa, ara fa cosa d'un any, va dir qie el Covid 19 no afectaria l'estat espanyol; que en tot cas seria ourament residual. Amb un grapat de desenes de milers de morts no se pas que deu estar pensant (si és que pensa). Tot plegat ens demostra la poquissima credibititat que nereixen els seus vaticinis.
  t 05/02/2021 8:22 am
  A la propera dirà que l’independentisme està “contraindicat” per cuinar la sopa d’all.
  GAVANENC 05/02/2021 8:21 am
  Aquest tipus va flipat tot el dia... No sap el que es diu... Illa, les drogues no son bones
  Tu 05/02/2021 8:14 am
  Puto tros de carn. Quin mitja merda inculte i carallot, a sobre mes lleig que pegarli a un pare, si es que ho te tot.
  pep 05/02/2021 7:15 am
  Creus que espanya no pot lluitar contra el canvi climatic perque es independent??
  Guillem 05/02/2021 1:47 am
  Guilla en mandonguilla i ens traiem de sobre una burilla ! Però ens ve l'Illa, l'ex-ministre de pacotilla que va deixar la xeringuilla perquè vol fer de Montilla. Illa, tu també: guilla !
  fat boy 05/02/2021 12:15 am
  En canvi l'espanyolisme es especialista en l'adob dels revolts de les carreteres o en estalviar-se pensions dels iaios per metodes semblants.
  Octubrista 04/02/2021 11:58 pm
  Què diu l'Illa ? Que activaran el GAL contra el canvi climàtic ?
  tangen67 04/02/2021 11:19 pm
  Bones nits com diria el gran Salvador desde Madriz. Tot seguit afegir que el socialisme afavoreix els pets de vaca i els de monja.
  Joan 04/02/2021 11:00 pm
  Alternativa tancada?. Mira que ets Pallasso! Parles com una maquina, per a maquines. Valdria mès que haguessis controlat al subministraments de les vacunes i el control de la seva dispensació, carallot!! Titellot!
  Mala peça 04/02/2021 10:43 pm
  Amb l'irresponsable del illa, la democràcia perIlla, Catalunya perIlla
  Clara 04/02/2021 10:23 pm
  Pfffffffffffffff! Quina tonteria! És clar que el PSOE sap que si algú els vota no és pel que diuen. És més aviat per afició tipus equip de futbol o bàsquet. No pas per la qualitat, l'eficàcia, la intel·ligència, sinó per altres dèries. Així va el país.
  Raül 04/02/2021 10:17 pm
  Si es que tenim la culpa de tot, tu... Després diuen que els indepes som uns populistes d'idees senzilles.
  Votem independència per evitar un desastre 04/02/2021 10:15 pm
  El senyor Illa es dedica a fer declaracions estrambòtiques, que no entén ningú. No sembla que tingui massa preparació pel càrrec al qual aspira, ni tampoc sembla que estigui massa centrat.
  Ramon 04/02/2021 9:59 pm
  I a sobre, boig.
  Ricard 04/02/2021 9:30 pm
  Un argument que empren els racistes castellans des de fa dècades. La falta d'idees entre els annexionistes és absoluta. L'única idea que demostren tenir al cap és que els que no pensen com ells han d'acabar a la presó. Molt originals els supremacistes castellans.

Nou comentari