El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa diu que la partida de tests defectuosa complia els requisits
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, admet que es va adquirir una partida de tests defectuosa però diu que es va comprar a un proveïdor “nacional”, que els importava de la Xina, i que complia tots els requisits. A preguntes de l’oposició durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat, que la partida de 650.000 tests comptava amb la marca CE –un símbol de conformitat europea- i que no hi havia cap alerta de l’Agència de Medicaments Espanyola ni de cap europea en relació a aquest fabricant. Illa ha dit que s’han tornat i s’ha exigit que els canviïn. El ministre ha assegurat també que el mercat “està boig” i que no hi ha suficient estoc per abastir la demanda que hi ha de material sanitari a nivell mundial.

En un comunicat, Sanitat ha detallat també que l’Institut Carlos III va analitzar la documentació aportada per l’empresa i que tan bon punt es va detectar que tenien escassa sensibilitat, es va ordenar que es retiressin.

A més, asseguren que la operació no està relacionada amb la compra de material anunciada aquest dimecres pel ministre i que es va fer abans que les autoritats xineses –que avui han confirmat que Bioeasy, des d’on es van importar, no tenia llicència- facilitessin nous llistats dels seus proveïdors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa