El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa diu que “no hi ha cap zona descontrolada a Espanya”
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que en aquests moments “no hi ha cap zona descontrolada a Espanya” i que els rebrots que afecten Catalunya i l’Aragó estan “en fase de control”. Durant la seva intervenció al Congrés, Illa ha admès que cal seguir “amb atenció” la situació en aquestes dues CCAA però que “s’han pres les mesures i les decisions correctes”. “Crec que estan donant els seus fruits”, ha dit. Malgrat això, ha tornat a apel•lar a seguir amb les recomanacions que “permetran en els propers dies i setmanes que estaran controlats”.

Illa ha insistit que Espanya és un “destí segur” i que “tothom pot venir amb una condició: que respecti les mesures sanitàries del destí que esculli”. “Si una discoteca està tancada, està tancada i no s’ha de fer una festa particular”, ha afegit. D’altra banda, Illa ha defensat el marc constitucional i ha dit que en aquesta fase de control del virus són les CCAA les que han de desplegar totes les seves competències. “L’estat d’alarma s’ha d’activar quan toca”, ha insistit.

També ha dit que el que està passant a Espanya està passant a altres països de l’entorn i que la situació a la resta del món “va malament”. “I seguirà així perquè és una pandèmia i s’ha de resoldre a nivell global”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa