Illa demana passar pàgina “d’una punyetera vegada” del debat independentista

El candidat socialista afirma que "la política de trinxeres" ha portat a una "Catalunya estancada"

Salvador Illa ha demanat als catalans passar pàgina “d’una punyetera vegada” sobre el debat independentista per tal que Catalunya pugui “liderar” la recuperació de la crisi generada per la pandèmia. Segons l’actual ministre de Sanitat i candidat del PSC el 14-F, Catalunya està “enrocada” a causa dels partits independentistes que han governat la Generalitat en els últims anys. Per això ha apostat per fer una “política de diàleg i de consens”. A més, Salvador Illa ha promès “no demanar a ningú cap credencial” sobre el suport d’una ideologia o una altra “en temps pretèrits”. En aquest sentit, el candidat del PSC ha lamentat que “la política de trinxeres” ha portat a “una Catalunya estancada” durant els últims deu anys.

El PSC ha fet el primer acte de precampanya aquest diumenge 3 de gener amb el candidat del partit, Salvador Illa. En ell, l’encara ministre de Sanitat ha aprofitat per recordar que la seva gestió de la pandèmia li ha permès fer polítiques centrades “l’acord i la cooperació“. Illa ha assegurat que durant aquests mesos va refleixonar “sobre el mal que fa el fanatisme” en la política, ja que no permet arribar als acords.

Per això Salvador Illa ha anunciat que es presenta a les eleccions catalanes per canviar el govern de la Generalitat per tal que “Catalunya torni a ser símbol d’obertura, transversalitat i èxit”. Segons Illa, la seva estada a Madrid li ha permès “agafar perspectiva” per veure la situació a Catalunya i ara ha apostat per tornar i afrontar els comicis en primera persona per retornar al PSC a la presidència de la Generalitat.

El candidat socialista creu que el 14-F els catalans hauran de decidir si seguir “enrocats” o passar pàgina “d’una punyetera vegada” del debat independentista. Illa creu que és especialment important aquest canvi perquè la pandèmia ha accelerat “els canvis que s’havien de fer els propers 20 anys” a nivell tecnològic i digital i per això cal tenir “un rumb clar”.

El socialista creu que Catalunya “no ha de renunciar a res” i aprofitar “l’embranzida que suposa estar a Espanya“. Illa ha recordat que la recuperació econòmica de la crisi generada per la pandèmia passarà per les subvencions europees que gestionarà el govern espanyol. “Si Catalunya manté la política de trinxeres, perdrem el tren”, ha afegit l’actual ministre.

De fet, Salvador Illa ha lamentat que els governs independentistes hagin mantingut aquest model de trinxeres, que “és còmode i fàcil“, però això ha provocat que Catalunya hagi quedat “estancada” durant deu anys.

“Capgirar deu anys perduts”

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha encoratjat la feina de Salvador Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat durant la pandèmia. Per això Iceta creu que Illa és “una opció guanyadora”.

Iceta també ha remarcat que el proper 14-F és una “oportunitat per capgirar deu anys perduts” amb governs independentistes. El primer secretari de la formació també ha exigit “un Govern i un president que treballi pel conjunt de tots els catalans”. Iceta creu que Illa deixarà enrere “un trist llegat de decadència i incompetència” dels governs sobiranistes.

Nou comentari