Illa demana “mesures adequades” davant “l’inici de la tercera onada”

El ministre de Sanitat descarta un confinament total

Podem estar a l’inici de la tercera onada si no es prenen les mesures adequades; cal reaccionar“. Així de contundent s’ha mostrat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per valorar la situació epidemiològica de l’Estat espanyol. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio ha reconegut que “la situació no està anant bé”, però ha descartat aplicar un confinament total: “No es donen les circumstàncies; ni ara ni en el futur”.

Ha mostrat “plena confiança i suport” a les restriccions que apliqui la Generalitat. Illa ha defensat que la Generalitat ja ha pres “mesures molt dràstiques”, com el tancament perimetral de municipis els caps de setmana o l’aturada de sectors sencers. “Hem pres les mesures dràstiques que calia prendre quan calia prendre-les”, ha afirmat.

El ministre de Sanitat ha negat que hi hagi “improvisació” i ha argumentat que amb una situació “inestable” cal avaluar dia a dia. “Les decisions s’han pres amb la informació d’aquell moment“, però amb el “seguiment diari” cal “reaccionar” si el relaxament de mesures genera “repunts”.

Nou comentari