Illa, sobre la inhabilitació de Torra: “Ningú està per sobre de la llei”

Illa demana als madrilenys que restringeixin "al màxim" la mobilitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha valorat una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha dit que el que el govern espanyol preveu són unes eleccions perquè “és el que dicta el sentit comú”. En una entrevista a la Ser, ha afirmat que “ningú està per sobre de la llei” i que “el més normal és que els ciutadans decideixin qui ha de dirigir Catalunya”. En aquest sentit, ha assegurat que els hauria agradat que fos Torra qui les dictés però ha recordat que “la legislació permet formes per evitar un bloqueig, que no seria bo”. En relació a la taula de diàleg, ha dit que l’executiu té el “compromís” de celebrar-la quan “s’estimi oportú i es trobi una data”. “El diàleg és l’únic camí per resoldre la situació”, ha insistit.

[r:1]

Madrid

Per altra banda, Illa ha demanat als madrilenys que “restringeixin al màxim la seva mobilitat” perquè “la situació és preocupant“. També ha demanat als ciutadans de la capital espanyola “que respectin al màxim les mesures de seguretat dictades per la comunitat autònoma”. “Han de limitar la mobilitat a desplaçaments només essencials“, ha dit el ministre. Les declaracions arriben l’endemà que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunís amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per abordar la situació d’emergència que es viu al territori.

En aquest sentit, el ministre ha respost Torra sobre la recomanació de no viatjar a Madrid. Ha recordat que “estem en una situació que no és estable i les coses canvien en poc temps“. “Fa unes setmanes era Catalunya, avui veiem que és Madrid i això ens ensenya que d’aquí només en sortirem junts“, ha afegit. En aquest sentit, ha insistit que la situació pot variar en qualsevol moment i que és molt important “no baixar la guàrdia”. El president de la Generalitat va recomanar aquest dilluns no viatjar a Madrid excepte per un cas excepcional i amb mesures de prudència.

 

Nou comentari